Braila a iesit de sub blocada alba

 

iarna_in_romania_19155800

 

*in aceasta dupa-amiaza, s-a dat drumul circulatiei rutiere pe drumurile nationale din judet

 

Dupa o zi si jumatate de cosmar alb, ninsorile s-au mai potolit, vantul s-a oprit si el, in mare parte din judet, iar utilajele de deszapezire au inceput sa lucreze eficient. Este si motivul pentru care autoritatile au decis sa dea drumul circulatiei pe drumurile nationale din judet. Mai exact, pe DN 21, DN 2B si DN 22B se circula in conditii de iarna, iar pe DN 22 si DN 23 se lucreaza pentru degajarea zapezii de pe carosabil. La ora 16, mai erau izolate localitatile: Bertestii de Jos, cu satele apartinatoare Bertestii de Sus, Gura Calmatui, Spiru Haret; Bordei Verde, cu satele apartinatoare Constantin Gabrielescu si Liscoteanca, Silistea si satele apartinatoare Muchea, Cotu Lung, Cotu Mihalea, Vamesu; Racovita, cu satele apartinatoare Corbeni si Custura; satele Dedulesti si Esna.

Autoritatile au permis si bacurilor care traverseaza  spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei sa-si reia cursele.

Inspectoratul Scolar Judetean a stabilit ca marti, 28 ianuarie, sa nu se desfasoare cursuri in institutiile de invatamant din mediul rural si orasele Ianca, Faurei si Insuratei.

La ora 16, toate localitatile erau alimentate cu energie electrica.

In ceea ce priveste fortele  implicate in actiuni de deszapezire pe raza judetului, autoritatile ne-au informat ca 12 pompieri din cadrul Garzii de interventie Ianca au participat la actiuni de deszapezire in localitate Ianca si 29 militari din cadrul unitatilor M.Ap.N Braila au participat la actiuni de deszapezire in localitate Faurei. De asemenea, in cursul acestei zile, 24 de utilaje de deszapezire, repartizate de CNADNR, urmau sa soseasca pe teritoriul judetului Braila. Dintre acestea, 9 vor actiona pe drumurile nationale si 15 utilaje pe drumurile judetene.