Consilierul judetean Silviu Radu, suspendat din PDL

 

Image2

*sanctiunea a fost votata in aceasta seara si este valabila pentru 3 luni

 

Biroul Permanent Judetean al PDL Braila a decis in aceasta seara suspendarea consilierului judetean Silviu Radu din partid, pentru o perioda de 3 luni. Radu a scapat “la mustata” de excluderea din partid, dat fiind ca votul a fost 13-10 in favoarea sanctiunii celei mai usoare, adica suspendarea.

Consilierul a fost convocat la sedinta BPJ din aceasta seara dupa o perioda de circa cinci luni in care a fost complet ignorat de conducerea filialei judetene PDL si a constatat, cu suprindere, ca fusese chemat, de fapt, pentru a fi supus judecatii colegilor, care i-au reprosat mai multe chestiuni. Una dintre acestea a fost votul dat intr-o recenta sedinta de Consiliu Judetean, cand a avut o alta pozitie decat cea a colegilor sai de partid, iar alt repros s-a referit la faptul ca nu ar mai fi participat de luni de zile la actiunile partidului.

Radu a explicat ca la sedinta de Consiliu a votat asa cum a crezut de cuviinta, in conditiile in care, nefiind convocat la partid, nu a participat la sedinta in care s-a stabilit cum se va vota la punctul respectiv si nici nu este dispus sa se joace de-a marioneta presedintelui Alexandru Nazare si sa se lase manevrat de acesta prin intermediari, cu cinci minute inainte de sedinta de Consiliu. De asemenea, Radu a mai spus ca nu a participat la actiunile organizatiei fiindca nu a fost informat despre faptul ca acestea au avut loc si nici nu a fost invitat, desi, in doua randuri, l-a anuntat pe presedintele Alexandru Nazare ca este “ocolit”, cand se fac convocarile la partid – in ambele cazuri, fara vreun efect vizibil.

Comentariile consilierului l-au iritat peste masura pe Nazare, care s-a ridicat in picioare si a ridicat si tonul, ceea ce nu l-a impresionat prea mult pe cel “pus in discutia colectivului”.

Dupa ce i s-au prezentat acuzatiile si i s-a dat posibilitatea sa-si expuna pozitia, Radu a fost invitat afara din sala, iar colegii sai au votat  suspendarea din partid pe 3 luni, o alta varianta despre care s-a discutat fiind excluderea. Din informatiile pe care le detinem, pe surse, in favoarea excluderii ar fi fost Danut Lungu, Marian Sarbu si Mario Da’ross, iar votul a fost 13-10 in favoarea suspendarii.

Contactat de noi, pentru a comenta sanctiunea ce i-a fost aplicata, Silviu Radu ne-a declarat ca are de gand sa o conteste, mai ales ca, spune el, potrivit statutului, BPJ nu are dreptul sa voteze sanctiuni de tipul suspendarii unui ales local, ci numai Consiliul de Coordonare Judetean (care are circa 500 de membri). Radu ne-a mai spus ca nu are de gand sa paraseasca partidul, pentru ca “apa trece, pietrele raman”.

Mai multe detalii despre acuzatiile ce i se aduc, dar si raspunsurile sale la aceste acuzatii, aici: