Nazare face conferinte de presa ca sa nu raspunda ziaristilor

 

ALEX NAZARE 4

*de luni de zile, presedintele PDL Braila nu reuseste sa inteleaga ca daca organizezi conferinte de presa, trebuie sa accepti ca ziaristii sa-ti puna intrebari si culmea, mai trebuie sa si raspunzi

Presedintele PDL Braila Alexandru Nazare uluieste, realmente, ziaristii braileni, prin stilul in care face intelege sa se prezinte la conferintele de presa. Nazare, care a fost si ministru – si deci, teoretic, a mai avut de-a face cu jurnalisti la viata lui -, are mari dificultati in a se obisnui ca la Braila, cel putin, conferintele de presa se tin pentru ca persoanele care le organizeaza sa-si spuna punctul de vedere, dupa care jurnalistii sa puna intrebari. Pe orice tema doresc, indiferent daca aceasta tine de actualitate sau nu.
Deputatul PDL are insa modalitatea proprie de a tine conferintele de presa: mai exact, el isi prezinta punctele de vedere, dupa care, atunci cand intrebarile nu-i mai convin, fie ii ironizeaza pe ziaristi, fie decreteaza ca subiectele respective nu reprezinta tema conferintei de presa, fie pur si simplu se ridica si pleaca.
Astazi, Nazare s-a intrecut pe sine cand, intrebat daca el, personal, face parte din guvernul alternativa al PDL, i-a raspuns unei ziariste ca n-are decat “sa se informeze”, daca vrea sa afle raspunsul.
“Pai va puteti informa si veti afla“, a declarat Nazare, stupefiant, la aceasta intrebare absolut inofensiva.
Chestionat daca nu raspunde pentru ca nu stie daca el, personal, face parte din Guvernul-alternativa sau nu, Nazare a comentat: “Cred ca v-am raspuns… A, nu mai tineti minte? Pai atunci va informati…”.
Abia la noi insistente din partea ziaristilor si dupa ce a incercat sa incheie conferinta de presa, in protestele celor prezenti, liderul PDL local a binevoit sa raspunda: “Pai evident ca sunt in Guvernul din umbra si stie toata lumea ce portofoliu am in Guvernul din umbra: ministrul Fondurilor Europene! Nu-i niciun secret…”.