Nazare vrea sa le dea brailenilor lectii de europarlamentarism

 

NAZARE

 

*liderul PDL Alexandru Nazare considera ca avem nevoie de asa ceva, pentru ca “romanii din provincie” nu constientizeaza importanta Parlamentului European

 

Deputatul Alexandru Nazare, trimis in urma cu circa un an de zile de la centru sa se ocupe de reconstructia PDL Braila, darmata fizic si psihic sub “inteleapta” conducere a Maurului iubit – un alt Salvator trimis de la centru, in lipsa unui brailean capabil sa-si asume conducerea organizatiei -, a inceput sa-si cunoasca bazinul electoral si se simte acum, in judetul nostru, ca pestele in apa. Ma rog… Ca lotusul in apa, ca stabilisem deja ca Nazare se simte ca o floricica si cum se tot declara indignat de mocirla politicii locale, pe care vrea sa o curete de coruptie, credem ca metafora  lotusului crescut din noroi este perfecta.

Ei, daca tot a ajuns sa cunoasca brailenii, sa se familiarizeze cu punctele lor tari si cu punctele lor slabe, presedintele PDL Braila a facut analiza SWOT si a ajuns la concluzia ca alegatorii sai au ceva lipsuri. Unul dintre punctele slabe a fost exprimat la modul delicat de Nazare intr-o recenta conferinta de presa, in contextul in care vorbea despre pregatirea pe care o face organizatia PDL Braila pentru alegerile europarlamentare.

Liderul democrat-liberal a recunoscut ca nu-i va fi usor sa pregateasca viitoarele alegeri la nivel de judet: “Eu sper sa obtinem cat mai mult. Nu am un target fixat de la Bucuresti, nu am sa-mi fixez acum un target, stiu ca plec de la 11,4% la parlamentare si sper sa obtin cat mai mult in plus. Dar sunt constient cat de greu e in opozitie si nu vreau sa fac un pronostic”.

In continuare, Nazare a comentat, cu tristete, ca “romanii din provincie” nu constientizeaza importanta Parlamentului European, fiindca “nu sunt direct conectati la mecanismele europene”.

Cum ar veni, in traducere libera, noi, astia de la tara, care nu locuim in capitala, nu prea pricepem ce e cu europarlamentarii… Nu ca bucurestenii din Ferentari, spre exemplu, care mananca europarlamentarism pe paine si sunt conectati  wireless ( ca firele s-au furat si s-au vandut la fier vechi) la “mecanismele europene”. Mecanisme care merg ca unse  “dupa blocurile gri” care, vorba cantecului, “sunt mai inalte la sosea/ sa nu se vada foamea” …

In orice caz, presedintele PDL Braila, care se considera specialist in europarlamentarism, vrea sa-i lumineze pe braileni, asa ca a decis sa organizeze o campanie de informare si sa le dea lectii “provincialilor” pe aceasta tema. Asa ca ascultati si notati:

“Ma bazez pe faptul ca am o experienta in Parlamentul European, stiu cu ce se mananca, stiu cum poate fi ajutata Romania din Parlamentul European si imi propun sa organizez o campanie de informare in privinta asta, in primul rand, pentru ca in continuare, chiar  dupa atatia ani in care suntem in Uniunea Europeana, romanii – nu numai romanii, cetatenii europeni in general – nu constientizeaza importanta Parlamentului European si cu atat mai putin romanii din provincie, care nu sunt direct conectati la mecanismele europene”.

Mare noroc avem cu Nazare, care vrea sa ne ajute, ca altfel, noi, astia din provincie, ramaneam de caruta in politica si nu prindeam in veci avionul de Bruxelles!