Ne dati, ne dati, ori nu ne dati?

 

Silviu Radu

*consilierul PDL Silviu Radu si-a dat votul favorabil la un proiect de hotarare de CJ, in schimbul promisiunii presedintelui Consiliului ca se va reanaliza alocarea fondurilor pentru comuna Galbenu, pe perioada 2015-2017

Consilierul judetean democrat-liberal Silviu Radua facut opinie separata fata de colegii sai din partid, votand astazi in favoarea proiectului de repartizare pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale si a celor pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si cofinantari pentru proiectele de infrastructura.
Desi consilierii democrat-liberali s-au exprimat de la bun inceput impotriva proiectului ordinii de zi, pe care figura, ca punct unic, acest proiect, cand s-a trecut la discutii, Silviu Radu si-a “negociat” votul cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
“Pe cei 20% din cota pe TVA, e clar, Finantele au o formula, punct. Acolo e o chestie matematica. Vizavi de cotele defalcate, de 18,5%, rugamintea mea este: daca dvs reanalizati acele cifre si gasiti o solutie, daca puteti realoca, din sumele celelalte, catre Galbenu o suma, sa stiti ca aveti votul meu astazi. Daca reusiti sa faceti si pentru Galbenu ceva, pentru ca si ei sunt tot locuitori ai judetului – si ma refer la o alocare de fonduri in perioada 2015-2017, nu pentru anul in curs. E adevarat ca unii primari nu au cerut niciun leu, se intampla ca anumiti primari sa aiba greselile lor si sa nu ceara bani pentru cofinantari. Dar noi trebuie sa fim peste domnii primari care poate, uneori, gresesc”, a declarat Radu.
Presedintele CJ s-a dovedit cooperant, din acest punct de vedere si a precizat inca o data ca nu s-au dat bani unor comune, tocmai pentru ca primarii lor nu au cerut niciun leu: ”Va reamintesc ca pentru anii 2015-2017 nu este un buget batut in cuie, el se discuta in fiecare an. A fost o previziune, dar se poate reanaliza. Galbenu nu este singura comuna care are zero lei, mai sunt si Ramnicelu, Chiscani, Scortaru Nou, Unirea si Victoria. Am lasat exact asa cum au cerut primarii, zero lei, pentru a incercam sa-i disciplinam pe acestia, sa puna in documentele pe care ni le trimit ceea ce trebuie sa puna, nu ceea ce vor ei. Dar o sa reanalizam pentru anii viitori sumele alocate”.
Odata promisiunea facuta, Silviu Radu a votat in favoarea proiectul de hotarare, care a trecut cu 29 de voturi pentru.