“Nu am fost consultati in legatura cu persoana viitorului prefect”

 

SIMIONESCU2

 

*este declaratia primarului municipiului, Aurel Simionescu

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, ne-a declarat astazi ca, pe perioada cat prefectul Gheorghi Obreja a fost inzapezit in zona Gemenele (adica din noaptea de marti, spre miercuri) la sefia Comandamentului de Urgenta s-a aflat  subprefectul Catalin Grosu. Simionescu admite insa ca vicepremierul Liviu Dragnea a tinut permanent legatura cu el si spune ca l-a informat pe acesta in legatura cu situatia din teren si a ajutat, atat cat a putut, pentru rezolvarea situatiilor de criza.

Intrebat daca este de parere ca prefectul  Obreja merita sa fie demis – asa cum vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat deja ca intentioneaza sa propuna primului ministru -, edilul-sef a comentat ca prefectul s-a pus singur intr-o situatie delicata, atunci cand a ramas inzapezit mai mult de 24 de ore, in conditiile in care el era cel pe care autoritatile centrale se bazau ca ii va deszapezi pe altii.

L-am mai intrebat pe Aurel Simionescu daca Mihaela Marcu este iarasi in carti, pentru functia de prefect, asa cum se aude, insa acesta a declarat ca, deocamdata, nu poate da niciun fel de relatii in aceasta privinta, fiindca liderii PSD locali nu au fost consultati in legatura cu vreun nume de posibil candidat la functia de prefect.

Pana una-alta, se pare ca in ochii oficialilor de la Bucuresti, primarul Simionescu a fost prefectul neoficial al judetului, in ultimele 36 de ore. O dovada in acest sens o reprezinta si faptul ca astazi, la pranz, cand s-a anuntat ca ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, va veni in judetul Braila, Simionescu a fost cel care s-a dus sa-l intampine pe acesta la unitatea militara unde urma sa aterizeze avionul ministrului. (La acel moment, adica in jurul orei 13, prefectul era inca blocat la Gemenele…) Ulterior, ministrul si-a anulat vizita la Braila, iar edilul-sef s-a intors la Primarie.

Iata, insa, declaratiile pe care ni le-a facut astazi Aurel Simionescu, legat de situatia prefectului Gheorghi Obreja si de posibilul sau inlocuitor :