Poeme pentru pasari si extraterestri

 

Badilita 2

*este titlul expozitiei de poeme-desene semnate Cristian Badilita
Miercuri, 22 ianuarie, la Casa Memoriala « Panait Istrati » din Braila va avea loc vernisajul expozitiei « Poeme pentru pasari si extraterestri », cu lucrari ale lui Cristian Badilita. Prin aceasta expozitie, care cuprinde trei cicluri alcatuite din planse, postere si tricouri „impoemate”, autorul nu-si propune „sa ia painea de la gura pictorilor, ci sa aduca o farama de cozonac la gura poetilor » .
« Poezia nu este numai cuvant, ci si sunet, tacere, culoare, atmosfera, forma grafica, tusa monocroma sau zvacnire policroma; nu de putine ori, ea este vara primara cu ironia si caricatura » – se arata in afisul manifestarii.
Cristian Badilita este un cunoscut patrolog si biblist, doctor al Universitatii Sorbona, cu o teza despre « Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii », autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri si poeme. A coordonat traducerea comentata a Septuagintei in romaneste, iar acum publica o traducere stiintifica, amplu comentata, a Noului Testament.
In paralel, el dezvolta un concept de poezie cu totul inedit. Clasica in forma, ludica si provocatoare in exprimare, „poezia expandata” propusa de Cristian Badilita intra in atingere cu teologia, arta plastica.
 Expozitia a mai fost gazduita de Muzeul National Brukenthal, Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu” din Pitesti, Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti si Muzeul Literaturii din Iasi.

Plansele pot fi achizitionate de cei interesati.