Ponta a aprobat, ca prioritate, proiectul autostrazii Galati-Braila-Buzau

 

20140121_145011

*anuntul a fost facut astazi de primarul Brailei, Aurel Simionescu

 

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a anuntat astazi ca primul ministru Victor Ponta a confirmat la inceputul aceastei saptamani, ca prioritate, proiectul autostrazii Braila-Galati-Buzau, care va asigura o cale de acces moderna intre orasele amintite. Simionescu a explicat ca, in acest fel, se va implini dorinta autoritatilor din Braila si Galati, referitoare la realizarea unei sosele moderne intre cele doua orase, in forma unui drum expres, sau in orice alta forma: “Stiu ca a existat si exista un demers pe tema drumului expres Braila-Galati – care nu este drumul pe dig, ci este un alt traseu – si ca acest drum a fost la un moment dat aprobat ca idee de prioritate, de necesitate pentru relatia Braila- Galati si nu  numai. Ce stiu eu este ca drumul Braila- Galati, in momentul de fata, pe dig, din punct de vedere al numarului mediu zilnic de masini, este cel mai circulat din judetul Braila, mai mult si decat Drumul European, dar si decat drumul catre Buzau.

Ceea ce va pot spune, insa, este faptul ca luni, domnul prim-ministru a semnat, ca prioritate, nota privind acea discutie mai lunga de autostrada pe traseul Galati-Braila-Buzau. Si atunci, partea de autostrada Braila-Galati, ca ea poate fi drum expres, sau ca va face parte din acea autostrada, este o discutie. Cu certitudine insa, traficul intre Braila si Galati se va intensifica, ca vrem noi sau nu vrem, ca ne punem piedici unii la altii, mai ales Galatiul, noua… Orasele noastre se vor apropia, in urmatorii 10-15 ani, Braila si Galatiul se vor apropia, natural lucrurile curg inspre aceasta apropiere si atunci va spun cu certitudine ca si relatia de trafic intre Braila si Galati va creste substantial”

Primarul Simionescu explica in continuare ca traseul viitoarei autostrazi intre Braila si Galati nu va urma niciuna din caile de acces rutier existente astazi intre orasele amintite