Ponta vrea sa faca podul la Braila

 

PONTA

*premierul roman Victor Ponta a mentionat ieri, proiectul podului peste Dunare de la Braila-Galati, printre prioritatile investitionale ale cabinetului sau

 

Premierul Victor Ponta a mentionat ieri, in cadrul sedintei BPN al PSD, proiectul podului peste Dunare intre Braila si Tulcea, ca fiind una dintre prioritatile investitionale ale cabinetului sau, care s-ar putea realiza, in cazul in care presedintele Traian Basescu va promulga cateva legi importante, precum cea a parteneriatului public-privat.

„Pregatim si sesiunea parlamentara in care revotam toate legile bune pentru Romania pe care, din pacate, presedintele le blocheaza. Ma gandeam, ca sa fim siguri ca ne promulga legile, sa le autentificam la notariatul Ioanei Basescu, ca sa nu le mai blocheze. Dar, daca nu avem aceasta posibilitate, le revotati in Parlament si important e sa intre in vigoare, pentru ca e vorba de legi importante”, a spus Ponta. Una dintre legile la care a facut referire premierul a fost cea privind parteneriatul public-privat, “pentru ca dupa Comarnic-Brasov – pe care sper sa-l semnam in aprilie – vreau sa continuam proiectul si cu Pitesti-Craiova si podul peste Dunare de la Braila-Galati si celelalte proiecte pe care le avem si pentru care avem nevoie de lege”.

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, apreciaza ca referirea facuta de premier la  proiectul podului peste Dunare este un nou semnal oficial care confirma faptul ca la nivel guvernamental, aceasta este considerata  varianta optima de legatura  intre Braila si Tulcea – si nu tunelul pe care il propune administratia locala galateana.