Prefectul Brailei, cel mai inzapezit dintre braileni

 

24.01.2014 - PREGATIRE ZAPADA.mpg_snapshot_05.41_[2014.01.29_19.07.54]

 

*Gheorghi Obreja a ramas inzapezit azi dimineata si nici pana in seara aceasta, utilajele trimise in ajutorul sau n-au reusit sa-l scoata din Gemenele

Daca ar fi un banc, era unul prost, dar nu e banc, e pura realitate: prefectul Brailei, cel care, teoretic, coordoneaza activitatea de deszapezire in  intreg judetul, a ramas el insusi inzapezit. Si faza cea mai tare nu este asta; faza cea mai tare este ca de azi dimineata, de la ora 10, cel dantai deszapezitor al judetului inca nu a reusit sa se deszapezeasca pe sine insusi…

Situatia – am spune hilara, dar e pur si simplu geniala, demna de Romania – a fost “descoperita” astazi, la videoconferinta cu prefectii, cand vicepremierul Liviu  Dragnea a vorbit cu reprezentantii judetului Braila. Cand Dragnea a vazut ca nu-i raspunde prefectul, cu o persoana necunoscuta, respectiv subprefectul Catalin Grosu, i-a cerut acestuia sa se prezinte, iar discutia a continuat la modul urmator:

“Cine sunteti dvs?”

“Sunt subprefectul judetului”

“Unde este domnul prefect?”

“Domnul prefect este blocat in continuare la Gemenele. Avem in momentul asta localitati afectate de ninsori – 23, izolate – 14. Asta inseamna 2.497 de locuitori, 6.060 de persoane”

“Opriti-va aici, domnule! Aceste localitati si persoane izolate… repet… este foarte important numarul exact de persoane. Vorbim de oameni, nu de cartofi”.

“De mai bine de o jumatate de zi, ne straduim sa-l scoatem pe domnul prefect de la… Am trimis foarte multe utilaje acolo, insa situatia este critica”

“Stiu ca domnul prefect e o persoana importanta, dar mai avem 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase, nu concentrati toate utilajele acolo, vreau ca imediat dupa videoconferinta – ca nu va intreb acum, ca nu stiti – imediat dupa videoconferinta, sa-mi trasnmiteti care este necesarul de paine, ca ideea ca au nevoie de paine am inteles-o, dar cate paini, 100 de paini, 5.000 de paini, 7.000 de paini?”.

“Am inteles, am inteles”

“Trebuia sa intelegeti pana acum!”.

Precizam ca nici pana la aceasta ora, prefectul Brailei nu a fost eliberat de sub nameti.