Prefectul Brailei va fi demis maine

 

liviu_dragnea_39766500

 

*vicepremierul Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga in aceasta seara ca nici nu-l mai considera pe Obreja prefect al judetului Braila

Dupa ce luptat din greu pentru a ocupa fotoliul de prefect al Brailei si a acceptat si o “manevra” controversata, aceea de a ocupa un post de politist local in Tarlungeni, pentru a putea capata statutul de functionar public si a indeplini conditiile legale pentru a fi numit prefect al Brailei, Gheorghi Obreja n-a apucat sa se bucure prea mult de aceasta victorie. Instalat in functie in luna iulie a anului trecut, Obreja isi va incheia cariera de prefect cel mai probabil, maine, cand vicepremierul Liviu Dragnea va propune demiterea sa, pentru modul in care a facut fata problemelor cauzate de vremea rea din ultimele zile, in judetul Braila.

“Bomboana pe coliva” carierei sale de prefect si-a pus-o singur astazi Obreja, cand a ramas inzapezit ore in sir in judet, iar la videoconferinta prefectii, Dragnea s-a trezit ca discuta cu subprefectul de Braila, pe care nici macar nu-l cunostea.

In aceasta seara, Liviu Dragnea a declarat la o televiziune centrala ca are de gand sa propuna maine schimbarea a doi prefecti si a unui subprefect si a lasat clar sa se inteleaga ca unul dintre prefecti este cel al Brailei.

“Voi  propune demiterea a doi prefecti si un subprefect, dar nu voi da nume, pentru ca si bruma lor de implicare imi este necesara in noaptea asta”. “Asteptati noaptea asta ca sa vedeti daca ii dati afara?”, a fost intrebat vicepremierul.

“Nu, din punctul meu de vedere doi prefecti trebuie sa plece, dar vreau ca in noaptea asta sa munceasca si orice bruma de responsabilitate pe care o mai au sa o foloseasca, fiindca de implicarea lor depind niste vieti ale unor oameni”.

“Este vorba despre prefectul de Braila?”

“Practic, prefectul de Braila nici nu mai este la coordonare,  pentru ca a plecat si s-a lasat inzapezit, deci noi discutam cu subprefectul si in principal cu primarul municipiului Braila, cu domnul Aurel Simionescu, un om cu mare experienta, cu care tin legatura permanent, de dupa videoconferinta”. “Si prefectul e inzapezit si acum?”

“Am inteles ca nu mai este in zapada, e undeva in comuna Gemenele. Propunerea pe care o voi face maine domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea si domnului prim ministru Victor Ponta se refera la demiterea a doi prefecti si un subprefect”, a mai spus Dragnea.