Prefectul Obreja nu mai vorbeste cu presa

DISPENSAR-STUDENTESC-MEMORANDULUI

 

Povestea prefectului de Braila, Gheorghi Obreja, care a fost inzapezit la Gemenele timp de doua zile, tocmai cand vremea era mai rea, situatia in judet mai grea si Comandamentul de iarna avea mai mare nevoie de comandantul sau, a capatat astazi noi nuante “de atmosfera”. “Tusele” de culoare au fost trase de primarul din Gemenele, Petrica Calu, care a povestit ziaristilor cum si-a petrecut timpul prefectul cazut victima inzapezirii.

“L-am cazat asta-noapte in dispensar, iar o asistenta a stat permanent langa dansul. A primit mancare de regim, pentru ca are diabet si i s-a facut insulina. Este si cardiac, are mai multe probleme medicale. Dimineata si-a mai revenit”, a declarat astazi Calu.

Dupa ce relatarea sa conturase imaginea unui om bolnav, care are nevoie de repaos si o viata lipsita de orice stres, primarul din Gemenele a precizat totusi ca Obreja era “foarte suparat ca nu poate ajunge la Braila”.

Din povestirea acestuia, parea insa ca prefectul ar fi trebuit  sa fie suparat ca nu poate ajunge mai degraba la Spitalul de Urgenta din Braila, decat la Prefectura Braila, de unde sa coordoneze Comandamentul de iarna, intr-o perioada in care peste 50 de localitati, cu peste 10.000 de persoane, erau izolate…

Problemele de sanatate ale lui Obreja nu l-au impresionat pe vicepremierul Liviu Dragnea, care a comentat, ironic, in cursul zilei de astazi, ca prefectul din Braila „s-a lasat inzapezit”.

Gheorghi Obreja si-a facut aparitia la Prefectura abia tarziu in aceasta dupa-amiaza, la videoconferinta cu prefectii, cand a parut extrem de obosit si de iritat. Solicitat sa ne  dea o declaratie cu privire la peripetiile sale hibernale, acesta a spus nervos ca de acum inainte nu mai face nicio declaratie presei si ca singurul care este abilitat sa ne mai dea informatii este “vocea unica”, respectiv purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian.

Ce a putea sa ne povesteasca Stoian despre modul in care si-a petrecut Obreja ultimele doua zile si despre starea acestuia de sanatate, nu stim…