Prefectura cere CLM Braila reanalizarea hotararilor privind UM ”Caporal Musat”

 

CAPORAL MUSAT

 

*solicitarea vine ca raspuns la sesizarea, de catre PDL Braila si consilierul independent Simona Draghincescu, a unor ilegalitati in hotararile de Consiliu amintite

 

In urma sesizarii de catre PDL Braila si consilierul independent Simona Draghincescu  a unor posibile ilegalitati in adoptarea hotararilor pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul “Caporal Musat” , Prefectura Braila a cerut CLM reanalizarea actelor amintite. Mai exact, dupa analizarea hotararilor de Consiliu vizate, Prefectura a decis ca ”prin adoptarea celor doua hotarari, consideram ca nu au fost respectate conditiile prevazute de HCLM nr.70/28.02.2013 prin care s-a aprobat concesionarea prin licitatie publica a terenului in suprafata de 40.862,65mp situat in Municipiul Braila, Calea Calarasilor nr.220 lot 1, in vederea edificarii unui obiectiv economic. (…)Pentru acest motiv, Institutia Prefectului a solicitat Consiliului Local Municipal Braila sa reanalizeze continutul Hotararilor nr.400/05.12.2013 si 416/17.12.2013”.

Amintim ca la sfarsitul lunii decembrie 2013,  PDL Braila si Simona Draghincescu au sesizat Prefectura cu privire la doua hotarari de CLM care, in opinia lor, fusesera adoptate fara respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind Planurile Urbanistice Zonale. Concret, este vorba de Hotararea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul “Caporal Musat”, respectiv Hotararea privind aprobarea masurilor necesare in vederea punerii in aplicare a Planului Urbanistic Zonal “Caporal Musat”.

“In repetate randuri am atras atentia opiniei publice din Braila asupra manevrelor dubioase ale primarului Simionescu si ale consilierilor locali municipali care au aprobat aceste hotarari. Apreciem pe aceasta cale o prima decizie de normalitate a Prefecturii Braila in aceasta speta, decizie care confirma actiunile noastre facute in sprijinul mentinerii legalitatii si impiedicarii afacerilor dubioase facute pe spatele brailenilor. Pe de alta parte, speram ca aceasta pozitie a Institutiei Prefectului Braila sa nu fie singulara in ceea ce priveste analizarea hotararilor CLM si sa nu fi fost motivata doar de demersurile publice ale opozitiei brailene”, se arata intr-un comunicat de presa comun semnat de presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare si de consilierul municipal Simona Draghincescu.