“Primaria-alternativa” a lui Nazare e vraiste

 

ALEX. NAZARE - 1ALEX NAZARE 2

Filiala PDL Braila este atat de bine organizata si condusa de strategul horticol Alexandru Nazare – care declara, de cate ori are ocazia, ca el ia deciziile acolo – incat un proiect declarat oficial ca fiind de mare importanta si care trebuia realizat “demult” este inca in stadiul de vorbe goale. Mai concret, Alexandru Nazare a anuntat oficial  de ceva timp ca organizatia sa pregateste o “administratie locala- alternativa” pentru Braila, conceputa dupa modelul “Guvernului-alternativa” al PDL, infiintat la Bucuresti. Seful democrat-liberalilor locali a explicat ca aceasta administratie va cuprinde o “Primarie-alternativa” si un “Consiliu Judetean-alternativa”, care sa fie pregatite sa preia fraiele municipiului si judetului, cand PDL-ul va castiga puterea la Braila. Nu radeti, ca Nazare crede sincer ca va apuca acele vremuri!

Acum, faptul ca Nazare si tovarasii sai politici vor sa se joace de-a Primarul si de-a presedintele Consiliului Judetean si sa exerseze intre ei diverse pozitii (administrative), ca sa-si “alterneze” experientele, nu e nimic rau.

Si fiindca noi, ziaristii, de-abia asteptam sa vedem primarul PDL si presedintele Consiliului Judetean  PDL-ist care vor sta la umbra, asteptand ziua minunata in care sa iasa la lumina, prin votul brailenilor, ne-am interesat care mai este stadiul pregatirilor din curtea politica a lui Nazare si cate persoane s-au ales intre ele in administratia locala PDL . Cate la Primarie, cate la Prefectura… asta… la Consiliul Judetean.

Presedintele PDL local ne-a asigurat, in cadrul unei conferinte de presa, ca administratia democrat-liberala braileana e pe vine si ne-a rugat sa nu “minimizam” acest proiect: “O facem, administratia – Primaria alternativa, ca asa se numeste si Consiliul judetean alternativ, sunt doua proiecte ale noastre pentru anul 2014 si le vom prezenta la momentul  oportun. Lucram la ele”.

Intrebat cand va fi acest  “moment oportun”, Nazare a declarat ca “oportun era ieri, oportun era demult” si in acest context, a explicat ca data fiind urgenta proiectului, organizatia sa il va realiza…  in primul trimestru al acestui an. Operativitatea maxima, ce sa zicem…

Chestionat daca acest proiect deosebit de important, in care PDL-ul local isi face propria Primarie, in propriul sediu, prevede si niste functii inferioare celor de primari si de viceprimari din umbra, Nazare a dat din colt in colt si a luat-o pe aratura, cum face de fiecare data cand nu are un raspuns care sa-l avantajeze: “Proiectul se numeste administratia din umbra si include alternative si la Primarie si la Consiliul Judetean. Nu vreau sa minimizam importanta acestui proiect”.

La insistentele ziaristilor, care – data fiind maxima importanta a proiectului – au pus aceeasi intrebare ( este o situatie obisnuita la conferintele de presa ale liderului PDL, trebuie sa intrebi de mai multe ori acelasi lucru, pana se hotaraste sa auda intrebarea si sa raspunda la ea, sau macar sa-ti spuna ca s-a incheiat conferinta de presa si sa-ti multumeasca pentru participare… ), Nazare a raspuns: “O sa alegem o varianta functionala”.  Adica, in traducere pentru noi, astia “din provincie”, exista mai multe alternative pentru Primaria alternativa…

Iata, insa raspunsul presedintelui PDL Braila, in toata splendoarea si coerenta sa…