Tinerete (politica), haine grele

 

NAZARE OCHI SPRE CER 2

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, nu inceteaza sa ne uluiasca in conferintele de presa pe care le organizeaza cu o consecventa  demna de o cauza mai buna.
Acum, noi, ziaristii, nu avem impresia ca politica este o fecioara neprihanita, astfel incat suntem obisnuiti sa ni se faca uneori declaratii pe care nu le crede nici cel care le emite. Cand este vorba insa despre unele dintre afirmatiile politicienilor, incepi sa te intrebi daca persoana respectiva isi bate joc de tine si-ti insulta la modul grosolan inteligenta ( caz in care, ca ziarist, te irita sa fii crezut prost), sau isi bate joc de ea insasi (caz in care ti se face mila).
Este si cazul unora dintre declaratiile presedintelui PDL Braila, care ne induioseaza pana la lacrimi (de ras), cand apare ca o floare care se zbate disperata, cu … ptiu, ca era sa zic pistilul… cu pedunculul in fibrilatie, ca sa aduca primavara.
Asta cu floarea nu este aprecierea noastra, este licenta poetica a insusi ministrului din umbra Fondurilor Europene, Alexandru Nazare, care la facut opozitie in Braila, seaman n-are. Ei, din cand in cand, in disperarea de a produce agitatie, ca sa dea sentimentul ca este activ pe piata horticola si politica locala, Nazare isi baga pedunculul, numit si codita (soricelului) in gura leului. Adica se baga singur, de bunavoie si nesilit de nimeni, in gura presei locale.
Floricica Nazare – nu, ca am zis ca n-are pistil si-n plus, avand in vedere inocenta studiata pe care o afiseaza uneori, l-am numi mai degraba “mugurasul  Nazare” – ne insulta inteligenta sistematic, cu declaratii si raspunsuri care ar face sa rada cu gura pana la urechi orice student  in anul I la jurnalistica sau stiinte politice.
Acum, nu ne e clar daca trebuie sa dam vina pe tineretea si lipsa sa de experienta in politica si in relatiile cu presa, sau este vorba despre altceva. Adica nu stim daca sa fim iritati, sau sa ne fie mila…
Una dintre afirmatiile liderului democrat-liberal la care facem referire este cea legata de “Guvernul –alternativa” al PDL, in care, daca nu stiati – nici noi nu stiam si nici nu ne interesa sa ne incarcam memoria cu acest gen de informatii  – , Nazare este ministrul Fondurilor Europene. Ei bine, liderul PDL a declarat mandru, la cea mai recenta conferinta de presa, ca proiectul acesta al Guvernului-alternativa  “este o premiera in Romania”.  Noi i-am explicat ca existau asa-numitele “guverne din umbra” in Romania in vremuri antice si de demult, cand el era in crestere, pe arac, ca floricica politica, dar a ales sa ne ignore complet , cum face el de obicei, cand i se spune ceea ce nu vrea sa auda.
Ascultati-l, asadar, pe Nazare, care le vinde castraveti gradinarilor din presa locala: