Tramvai de epoca, pe strazile Brailei

 

Image3

Initiativa boema a municipalitatii: ieri si astazi, brailenii mai norocosi au circulat cu un tramvai de epoca. Plimbarea cu un tramvai desprins parca din vederile de altadata se inscrie in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Unirii. Garnitura, o piesa de muzeu, este construita in anul 1910, in Austria si apartine societatii de transport public de calatori “Braicar”.

Vagonul a ajuns in Braila in urma cu sase ani, ca donatie din partea unei firme care detine si Muzeul Tramvaiului din Mariazell, Austria. Reabilitat intr-un timp record de numai patru luni, tramvaiul are aplicata acum pe partile laterale stema Municipiului Braila si numarul 2008, pentru a marca anul sosirii si restaurarii sale in orasul nostru. Garnitura, care a fost scoasa din depou special pentru  evenimentul marcat in data de 24 ianuarie, este realizata pe structura de sasiu cu osii fixe, are o capacitate de transport de 22 calatori pe scaune si 18 in picioare si dispune de patru usi de acces pentru calatori.

In momentul de fata exista in Europa numai 2 asemenea tramvaie, unul la Braila si unul la Muzeul Tramvaiului din Viena – si acesta restaurat tot la Braila.

Norocosii care au urcat astazi in “tramvaiul timpului” s-au intalnit cu un personaj marcant al istoriei Romaniei, prim-ministrul Mihail Kogalniceanu, interpretat de actorul Florin Chirpac. In plus, acestia au putut asculta un program artistic sustinut de cativa elevi ai Liceului de Arta “Hariclea Darclee”.