Urgie la Mircea Voda

 

Image3

In localitatea braileana Mircea Voda, nametii sunt de circa 5 metri. In gospodariile in care locuiesc batrani sau persoane bolnave, acestia povestesc ca au ramas doua zile inchisi in casele complet ingropate in zapada, pana cand vecinii au venit sa-i elibereze, coborand direct de pe acoperis. Oamenii spun ca n-au mancat  nimic in tot acest timp si in loc de apa, au baut zapada topita. Mai mult, batranii se plang ca nu mai au nici medicamente.

In unele gospodarii, satenii au reusit sa-si croiasca drum pana la animelele din grajd abia dupa doua zile, timp in care acestea au stat nemancate. Unii dintre ei si-au pierdut porcii sub mormanele de zapada si nu sunt convinsi ca acestia vor mai scapa vii, din carcasa de omat inghetat.

Cei care au reusit sa-si sape carare pana la grajduri si sa le deblocheze usile, le-au acoperit apoi cu snopi de paie, pe care ii scutura periodic, pentru ca zapada sa nu astupe iarasi intrarea la animale. Oamenii se tem insa ca daca va continua sa ninga, grajdurile si cotetele vor fi iarasi ingropate in zapada.

Iata cum arata urgia la Mircea Voda: