Utilajele de deszapezire au lucrat toata noaptea, in municipiu

Image12

In municipiul Braila, abia azi-noapte, odata cu oprirea ninsorii si a vantului, s-a reusit deszapezirea principalelor strazi din cartiere, insa utilajele au avut mari probleme cu masinile parcate la intamplare.

Primarul Aurel Simonescu, insotit de viceprimarul Alexandru Danaila, au facut azi-noapte, putin inainte de ora 24, un ultim rond prin oras, pentru a verifica

rezultatele activitatii de deszapezire. Practic, inainte de miezul noptii, singurele care mai circulau, brazdand orasul in lung si-n lat, erau utilajele de deszapezire.

Seful Serviciului de Gospodarire locala, Dan Apostol, ne-a declarat ca exista mari probleme in degajarea unor stradute latrale, din cauza masinilor parcate la intamplare pe marginea drumului. In plus, primarul Aurel Simionescu se temea ca, daca prognoza meteo se va adeveri si va reincepe ninsoarea in aceasta dimineata, urmand sa continua pana in jurul orei 17, insotita de vant puternic, toata munca de peste noapte a autogrederelor  va fi in zadar, iar strazile vor fi iarasi acoperite cu zapada.

Ca urmare a anuntului facut aseara de reprezentanti ai Guvernului cu privire la posibilitatea declararii starii de alerta in judetul Braila, edilul-sef se gandeste sa solicite ajutor financiar pentru transportul muntilor de zapada in afara orasului – ceea ce, potrivit lui Simionescu, va costa sute de mii de lei.