CJ Braila cumpara 2 senilate

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

*acestea vor costa circa 300.000 lei si vor fi date in administrare Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

 

Dupa mai bine de o saptamana de ninsori si viscol care au facut ca in judetul Braila sa existe zeci de localitati blocate de nameti si mii de persoane izolate, autoritatile s-au convins ca dotarea cu  utilaje de interventie in caz de urgenta este deficitara. Este motivul pentru care astazi, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a  propus plenului CJ achizitionarea urgenta a doua senilate care sa poata trece prin troiene si sa ajunga la eventuale victime care, altfel, nu ar putea fi scoase din localitate decat pe calea aerului. 

“Vrem sa achizitionam 2 senilate, sa ducem una la Ianca si una la Braila. Asta ar insemna, ca si cheltuiala, un conducator al acestui utilaj si un paramedic. Senilatele au o targa pentru a prelua gravida, sau bolnavul respectiv pana la Salvare. Senilatele actioneaza numai acolo unde zapada este foarte mare, sau daca este mocirla, fiindca Salvarea se duce numai pana unde poate sa ajunga. Ele se transporta pe peridoc, astfel incat nu mai depindem de elicoptere.

Va face achizitie publica CJ Braila, dupa care le dam in administrarea celor de la ISU. O sa va propun si achizitionarea a doua freze, dar putin mai tarziu, tot din fondul de dezvoltare al judetului.

Ele, in principiu, costa intre 27-28 de mii, pana la 34-35 de mii de euro fiecare senilata. Urmaresc sa le luam direct din afara Romaniei, poate gasim o solutie sa nu platim TVA, pentru ca asta inseamna un sfert din costul utilajului respectiv. Am discutat cu domnul Ion Cristian (seful ISU Braila- n.r.), are si niste sugestii, ca si producatori, o sa incercam sa gasim cele mai bune solutii, astfel incat sa nu dam bani aiurea”, a spus Stancu.

Consilierii judeteni au apreciat ca investitia este oportuna, astfel incat s-a aprobat in unanimitate suplimentarea bugetului judetului, la capitolul “dezvoltare”, cu 300.000 RON, pentru achizitionarea senilatelor amintite.