Nu mai sunt localitati izolate in judetul Braila

 

IMG_20140131_134125

 

Potrivit datelor prezentate la cea mai recenta raportare cu privire la situatia din judetul Braila in urma ninsorilor abundente din ultimele zile, astazi nu mai sunt localitati izolate din cauza nametilor.

Pe DN 2B, DN 21 si DN 22 B se circula in conditii de iarna, pe DN 23 Braila – Gulianca – limita jud. Vrancea este impusa restrictie de tonaj 7,5 to, iar pe DN 22 Braila – Gradistea – lim. Jud. Buzau se circula pe un singur sens.

La ora 11 se actiona pe 10 sectoare de drum judetean pentru indepartarea sulurilor de zapada formate din cauza vantului si pentru facilitarea circulatiei pe ambele sensuri, astfel: * DJ 202B:  sectorul Gurguieti – Latinu; * DJ 202 D: DJ 202B (Scortaru Nou) –  DJ 202 A (Mihail Kogalniceanu); * DJ 203 A: Caineni Bai – Plasoiu; * DJ 203 S: sectorul Faurei – Surdila Gaiseanca; * DJ 211 A: sectorul Bordei Verde –Viziru; * DJ 211 B: Mihai Bravu-Baraganul – Victoria; * DJ 211 C: Tataru – Coltea – Chichinetu-Ciocile; * DJ 221: sectorul Ianca – Sutesti; * DJ  221 B: Vadeni – Baldovinesti-Braila; * DJ 255 A: sectorul Gropeni – Unirea si sectorul Romanu – Scortaru Vechi. In localitatile din zonele drumurilor judetene pe care se actioneaza se poate ajunge, insa, pe alte trasee.

Pe drumurile nationale, judetene si in municipiul Braila se actioneaza pentru largirea partii carosabile si pentru executarea de refugii pentru fluidizarea traficului.

Bacurile fac treceri in regim normal spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei. Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica si cu apa.

In ceea ce priveste actiunile de deszapezire, transport alimente si carburanti desfasurate de structurile M.A.I. si M.Ap.N, 44 jandarmi participa la actiuni de deszapezire in comuna Galbenu, iar 48 militari participa la actiuni de deszapezire in orasul Faurei, comunele Surdila Greci si Filipesti si la transportul de carburant asigurat de la rezervele de stat, in 10 localitati afectate de ninsori. Se vor distribui paine, conserve si apa minerala achizitionate de Consiliul Judetean in localitatile Silistea, Maxineni, Scortaru Nou, Rimnicelu, Racovita, Visani, Galbenu, Bordei Verde, Ciresu, Stancuta, Victoria si Rosiori. De asemenea, se efectueaza un transport cu lemne pentru o familie cu 10 copii din localitatea Movila Miresii.