Profesorul Botea are probleme cu logica. Nu cea matematica, cea politica

viorel botea5

Presedintele interimar al filialei locale a Partidului Miscarea Populara, Viorel Botea, despre care se spune ca ar fi un bun profesor de (logica) matematica, sta prost la capitolul logica politica. El si-a inceput activitatea de lider PMP cu stangul, iar daca ar fi fost astazi simularea Evaluarii la proba politica – dupa ce ieri a fost simularea pentru Evaluarea Nationala la matematica -,  la conferinta de presa la care s-a intalnit cu ziaristii locali ar fi luat calificativul “nesatisfacator”. Desi nu este nou in politica si initial, a parut ca si-a facut “lectiile” inainte de conferinta de presa, fiindca a mai tras cu ochiul la textele de pe laptop, n-a durat decat vreo 10 minute pana sa se vada ca pregatirea sa a fost una precara. Fiindca textele “servite” nu l-au ajutat prea mult, cand a fost luat la bani marunti de presa, pe tema principiilor solide in baza carora s-ar face inscrierile in PMP.

Luat de valul prezentarii, Botea a declarat, senin: “Noi nu luam membrii niciunui partid, toti cei care doresc sa vina in partid sunt bineveniti, dar nu daca au fost pana ieri membrii altui partid, nu conteaza ce partid. Si mai e un aspect: a lua membri  de la PDL nu inseamna decat ca dintr-o calciula, sa mutam un om in acelasi loc. Pentru ca, de fapt, nu nu luam decat din bazinul dreptei. Cred ca important este altceva: sa atragem oameni de valoare, oameni deosebiti, care nu au fost membri ai PDL”.

Intrebat cum se impaca acest principiu “important” cu faptul ca Elena Udrea si alti membri PDL au trecut recent la PMP, profesorul Botea s-a incurcat ca un elev prins cu cioara vopsita: ”Doamna Elena Udrea si-a manifestat personal dorinta de a nu mai fi in PDL din cauza discutiilor si din cauza problemelor pe care le-a avut cu conducerea partidului. Doamna Elena Udrea este o persoana care, impreuna cu alti parlamentari care au venit la PMP, adera  la principiile pe care domnul presedinte Traian Basescu le-a enuntat. Doamna Elena Udrea si-a manifestat de foarte mult timp dorinta de pleca din PDL si mai multi parlamentari si-au manifestat aceasta dorinta datorita faptului ca nu se mai regasesc in politica pe care o face PDL”.

In plus, Botea a dat asigurari ca nu sunt prea  multi membri PDL care au trecut la PMP, ci “doar 10%. Vorbesc foarte serios! Acestia oameni si-au dat demisia din PDL. Nu au fost obligati, nimeni nu i-a obligat sa vina la PMP. Repet, nu facem o campanie de racolare a membrilor PMP”.

Cum ar veni, daca mergem pe acest rationament (i)logic, deducem ca sunt numai buni de luat la PMP toti democrat-liberalii pe care nu-i obliga nimeni sa-si dea demisia,  cei care “isi manifesta personal dorinta de a nu mai fi in PDL din cauza discutiilor si din cauza problemelor pe care le-au avut cu conducerea partidului”, cei care “adera  la principiile pe care domnul presedinte Traian Basescu le-a enuntat” si cei care “isi manifesta aceasta dorinta, datorita faptului ca nu se mai regasesc in politica pe care o face PDL”. In rest, in afara acestui segment ingust de membri PDL, Miscarea Populara nu vrea sa ia pe nimeni din Partidul Democrat-Liberal!

Doamne-ajuta, fiindca daca mai largeau putin spectrul preferintelor politice si erau mai putin selectivi cei din PMP , ramanea Mugurasul Nazare sa atarne de unul singur de craca PDL Braila…