“S-a ajuns la un grad ridicat de nesimtire si nu mai conteaza grija fata de om”

ene tache 3

*este comentariul consilierului municipal Ene Tache, pe tema bebelusului care a murit de foame zilele trecute in comuna Silistea

 

Consilierul municipal PP-LC  Ene Tache acuza lipsa de interes a autoritatilor pentru familiile care reprezinta cazuri sociale cu adevarat grave, in conditiile in care neglijenta celor care ar trebui sa monitorizeze situatia poate duce la moartea unor copii. Tache face referire la tragedia intamplata recent in comuna Silistea, cand un baietel de un an a murit de foame, sub ochii primarului, ai medicului si ai asistentului social care sustin ca vizitau in mod frecvent familia, dar nu au sesizat ca micutul era aproape un schelet. Acest caz l-a oripilat pe Tache, ce apreciaza, intr-un comunicat de presa, ca ar trebui luate masuri severe cu toti cei care sunt vinovati ca si-au neglijat indatoririle:  „A trebuit sa moara din nou un copil, pentru ca institutii si persoane incadrate in acestea sa se trezeasca la realitate si sa ia masurile ce se impun. Nu stiu insa pentru cat timp. Din pacate, in multe domenii de activitate se munceste «in dorul lelii» si numai dupa ce apare un eveniment grav, doar pentru scurt timp se iau unele masuri, dupa care «intram in normal», adica ne facem ca facem. Cand au constatat dezinteresul si neglijenta acelei familii din comuna Silistea, ce au mai asteptat domnul primar, medicul si acea persoana incadrata la asistenta sociala? De ce n-au aplicat masurile care s-au luat dupa nenorocire – preluarea copiilor si asa mai departe – inainte? N-a fost de ajuns, domnule primar, sa igienizati, sa le dati lemne si acum haine de inmormantare! Trebuia sa luati masurile legale si acum copilul era in viata. Asta dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, dezinteresul celor pusi sa ne conduca destinele. S-a dovedit, inca o data, ca interesul personal este inaintea interesului colectiv si nu invers”.

In opinia consilierului, dincolo de neglijenta, acest caz dovedeste ca s-a ajuns deja la “un grad ridicat de nesimtire”, iar cei platiti sa se ocupe de asistenta sociala isi bat joc atat de indatoririle lor, cat si de banii alocati in acest scop: „Acum intreb daca persoanele raspunzatoare de aceasta nenorocire mai sunt inca pe functii. Sunt sigur ca da, pentru ca s-a ajuns la un grad ridicat de nesimtire si nu mai conteaza acea grija fata de om. Pot afirma fara sa gresesc ca si banii foarte multi prevazuti pentru asistenta sociala nu sunt folositi eficient, dovada rezultatele necorespunzatoare. Daca la nivel de primarie (din Braila) sunt acele sume prevazute, sunt convins ca si la nivel de judet sunt prevazute sume foarte mari”.