Silviu Radu il acuza pe Nazare de noi manevre nestatutare

radu silviu 7

*de data aceasta, consilierul judetean reclama ca sedinta CCJ de sambata, in care va fi discutata suspendarea sa, este convocata nestatutar de catre presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare

 

Consilierul judetean democrat-liberal Silviu Radu acuza conducerea organizatiei din care face parte ca recurge la noi manevre nestatutare, pentru a-l suspenda din partid. Dupa ce, in urma cu cateva zile, a contestat dreptul Biroului Permanent Judetean PDL de a-l suspenda – pe motiv ca statutar, acesta poate doar sa faca o propunere, ce trebuie validata de catre Comitetul de Coordonare Judetean (CCJ) – astazi, Radu reclama faptul ca sedinta CCJ in care se va analiza aceast subiect a fost convocata nestatutar. Mai exact, printr-un comunicat de presa, Silviu Radu acuza faptul ca nu a fost anuntat oficial de sedinta respectiva, desi, potrivit statutului, conducerea partidului avea aceasta obligatie din doua motive diferite: 1.Radu este membru de drept al CCJ, in calitatea sa de consilier judetean ; 2. Analiza sanctionarii sale prin suspendare din partid va fi discutata de CCJ si are dreptul statutar sa-si prezinte pozitia, in aceasta chestiune.

Consilierul ne-a declarat astazi ca, in conditiile in care sedinta CCJ a fost anuntata numai unora dintre membrii de drept ai acestui for, reuniunea respectiva se transforma intr-o “susta”, nu o intalnire serioasa de partid: “Astazi am aflat pe surse despre aceasta sedinta – si nu dintr-o instiintare, asa cum era firesc, avand in vedere atat calitatea mea de membru al Comitetul de Coordonare Judetean, cat si faptul ca unul dintre punctele pe ordinea de zi il reprezinta validarea propunerii de suspendare a mea din partid. Nu am primit nici macar o instiintare, asa cum am primit ultima data, cand m-au chemat la Biroul Permanent Judetean, sa ma puna in discutie. De aceasta data, am aflat ca va fi o sedinta de la unii colegi de partid care m-au sunat si mi-au spus, neoficial, ca sambata, de la ora 11, dar nu am inteles bine in ce loc, va fi aceasta sedinta a CCJ”.

Radu a precizat ca din punctul sau de vedere, inca mai este membru al CCJ, dat fiind ca potrivit statutului, deocamdata, suspendarea sa din partid, discutata de Biroul Permanent Judetean, este la nivel de simpla propunere, pana cand va fi validata de CCJ.

“Sunt niste chestiuni de ordin tehnic, dar sunt foarte importante, motiv pentru care am facut si adresa la Biroul Permanent National, pentru a sesiza aceste nereguli. Conform regulamentului, daca  CCJ, cand se intruneste, nu-si anunta membrii despre data, ora si locul sedintei, deci nu ii convoaca prin formele prevazute in statut, cu cel putin 5 zile inainte de data sedintei, acea sedinta este nula, iar Biroul Permanent National poate dizolva Biroul Permanent Judetean de la Braila. Este regulamentul si statutul partidului. Daca nici acestea nu sunt luate in considerare de  conducerea nationala si devin partasi la asa ceva, e pacat, pentru ca din momentul acela, orice membru de partid poate sa faca doar cum crede el de cuviinta, nu mai avem nicio regula in interiorul partidului”, ne-a mai declarat Radu.