“Sunt unii care au comandat mii de paini si mi le facturasera mie!”

P1060573

*este una dintre surprizele de care a avut parte presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, in urma perioadei de blocada a judetului, din cauza zapezilor

 

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca a avut parte de cateva suprize foarte neplacute la intoarcerea sa din concediu, in perioada ninsorilor abundente care au paralizat judetul zile in sir. Una dintre acestea s-a referit la ceea ce el a perceput a fi o adevarata degringolada in comandamentul pentru situatii de urgenta, in care nu exista o mana forte, care sa coordoneze activitatea, iar in conditiile in care prefectul era el insusi inzapezit, fiecare isi dadea cu parerea dupa cum credea. “Probabil ca prefectul, cand s-a inzapezit, s-a luat dupa mine, cand am zis ca m-am bagat intr-o pivnita, ca sa vad ce se intampla!”, a comentat Stancu, legat de fostul prefect, Gheorghi Obreja. El a mai spus ca la nivel de comandament de iarna “era o chestie de te durea mintea”, un haos in care toata lumea vorbea cu toata lumea si nu exista un coordonator.

Seful CJ a declarat insa ca dincolo de problemele de comunicare, a descoperit probleme mult mai grave:  “unele persoane” au cerut sa fie aduse in judet utilaje care sa ajute la dezapezire, pe care nu aveau bani sa le plateasca, sau au comandat mii de paini pentru sinistrati, in numele Consiliului Judetean, fara sa existe niste acte clare care sa dovedeasca faptul ca aceste au fost impartite si cui au fost oferite. Presedintele CJ a explicat ca au fost mai multe incurcaturi de acest gen, in perioada amintita, pe care le-a rezolvat, pana la urma, insa nu i se pare in regula ca cineva din administratia publica sa dea comanda pentru niste servicii sau produse, daca nu are si banii necesari pentru a le plati.

Mai multe detalii despre “incurcaturile” respective, aici: