Ancuta: Ma voi bate ca institutia Casei Agronomului sa nu fie desfiintata!

P1060759

*este declaratia sefului acestei institutii, Cristian Ancuta

 

Directorul Casei Agronomului, Cristian Ancuta, considera ca a avut si are in continuare o relatie buna cu sefii institutiilor care isi au sediul in Palatul Administrativ si sustine ca a stabilit de comun acord cu acestia cum sa se colaboreze, pentru buna administrare a cladirii si impartirea corecta a facturii generale la utilitati. El admite insa ca in septembrie 2013, cand a preluat conducerea Casei Agronomului, institutia care este administratorul cladirii amintite, existau datorii mari la utilitati, ba mai mult, spune ca pana la ora actuala, nu a reusit sa se dumireasca cum au fost inregistrate si pe ce au fost cheltuite cateva sute de mii de Ron din conturile Casei. Este si motivul pentru care Ancuta nu stie de ce institutia pe care o conduce a inregsistrat datorii foarte mari la apa, energie electrica si gaz, desi proprietarii si chiriasii din cladire sustin ca si-au platit facturile la timp.

El ne-a precizat ca in septembrie 2013, a preluat datorii de baza de 24.000 lei catre furnizorii de utilitati, la care se adaugau penalitatile. Cat priveste datoriile pe care Casa Agronomului le mai are la ora actuala, acestea sunt de peste 400.000 Ron (la ANAF, contributiile la fondul de sanatate si penalitatile aferente), in conditiile in care, spune Ancuta, au fost achitate restantele la utilitati.

Directorul Casei Agronomului ne-a explicat ca informatiile cu privire la posibila debransare a cladirii de la utilitati au aparut cand ANAF-ul a blocat conturile institutiei pe care o conduce, din cauza datoriilor pentru care exista o esalonare, care insa n-a fost respectata.

Ancuta nu intelege insa de ce, in ultima perioada, s-a format un curent de opinie impotriva Casei Agronomului printre institutiile si asociatiile care-si au sediul in imobil si sustine ca salariul sau, despre care unii cred ca ar fi foarte mare, este mai mic de 3.500 ron, iar personalul nu este format decat din 7 angajati. Pe de alta parte, Ancuta declara ca aceia care contesta necesitatea existentei unui administrator al Palatului Agriculturii ar trebui sa stie ca el nu se ocupa doar de impartirea facturilor, ci are si alte atributii. Pe de alta parte, Ancuta tine sa precizeze ca de repararea Palatului Agriculturii nu trebuie sa se ocupe Casa Agronomului, ci Directia Agricola, asa incat nu lui trebuie sa i se reproseze modul in care arata cladirea.