Barbat gasit spanzurat, impreuna cu baietelul sau de numai 4 ani

*cei doi au fost gasiti de alti doi copii ai familiei, de 13 si 14 ani, cand au venit de la scoala

 

Tragedie in comuna  Movila Miresii. Un barbat de 37 de ani, precum si  baietelul sau de numai 4 ani, au fost descoperiti spanzurati de o grinda, de catre baietii mai mici ai familiei. Cei doi copii, in varsta de 13 si 14 ani, au venit in aceasta dupa-amiaza de la scoala, impreuna cu un coleg de clasa, iar cand au intrat in casa, si-au vazut tatal, pe Marcel Datcu, atarnand de o grinda, tinand in brate mezinul familiei, care avea si el un lat strans in jurul gatului. Micutii s-au speriat si au alergat la un vecin caruia i-au spus ce se intampla la ei acasa. Omul a venit intr-un suflet si cand a vazut cadavrele a sunat la politie.

Sotia barbatului, anuntata de vecini, a venit de la serviciu si cand  a aflat ce s-a intamplat, a fost la un pas de lesin. Nici femeia si nici cunoscutii nu inteleg ce s-a intamplat cu barbatul care a fost capabil de un asemenea gest.

Oamenii povestesc ca Marcel Datcu era  muncitor si gospodar, ca isi iubea copiii, nu bea si nici nu avea discutii cu sotia. Ei spun ca ambii soti munceau la o fabrica de branza din localitate si, pentru a avea grija de copii, lucrau in ture diferite. Fiindca aveau salarii bunicele, cei doi se gospodareau bine cu banii si nu aveau grija ca nu au ce pune copiilor pe masa. Si femeia, dar si sotul sau, mai fusesera casatoriti, iar in aceasta casnicie, ea venise cu doi copii, un baiat si o fata, el, cu un baiat, si aveau impreuna si baietelul care implinise de curand 4 ani.

Vecinii spun ca barbatul isi iubea toti copii, dar cel mic era febletea lui si astazi, la pranz, il luase de la gradinita, dupa care venisera impreuna acasa. Pe drum, ei s-au intalnit cu o vecina cu care omul a schimbat cateva cuvinte, iar aceasta spune ca el a vorbit absolut normal.

Nimeni nu intelege ce s-a putut intampla dupa ce barbatul a intrat in casa, impreuna cu micutul. Cateva ore mai tarziu, ceilalti doi copii  ai familiei si-au gasit parintele vanat, agatat de grinda, alaturi de cadavrul fratiorului lor, pe care barbatul il tinea strans in brate.

Unul dintre vecinii care a intrat in casa, inainte de sosirea politistilor, ne-a spus ca a vazut ca cei doi atarnau, cu sfori diferite, de acelasi cui si se declara surprins ca acesta a rezistat la greutatea lor. „Poate ca daca ar fi cedat cuiul ala, ei s-ar fi prabusit la podea inainte sa moara si poate el s-ar fi razgandit si acum ar fi fost amandoi in viata…”, declara sateanul.

Tatal sinucigasului, venit dintr-o comuna vecina, era socat astazi si ne-a declarat ca nu-i vine sa creada ca fiul sau si-a luat nu numai viata sa, ci si pe cea a fiului de numai 4 ani, un suflet nevinovat. El sustine ca familia nu avea probleme cu banii, ca sotii se intelegeau bine si omul nu avea nici probleme cu bautura, ca sa fi facut acest gest la betie. In plus, sateanul ne-a spus ca ar exista un bilet de adio lasat de fiul sau, insa ca acesta ar fi fost luat de politisti inainte ca familia sa apuce sa il citeasca.

Fiica cea mare a familiei, o adolescenta care studiaza la un liceu din Braila, a venit si ea acasa in aceasta dupa-amiaza si a avut nevoie sa fie sustinuta, pentru a putea intra in curtea casei unde se aflau cele doua cadavre.

Politistii au demarat cercetarile in acest caz, pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat in casa familei Datcu. Ei nu exclud posibilitatea ca barbatul sa-si fi omorat intai copilul de 4 ani si abia apoi sa-si fi dat si el drumul in lat, cu trupul fiului sau mort in brate.

)