Botea: Daca-l pui pe Danielescu sa organizeze un examen, explodeaza judetul!

P1060676

*este declaratia profesorului Viorel Botea, despre inspectorul scolar general al judetului, Iulian Danielescu

 

Chiar daca e membru PNL, inspectorul general adjunct Catalin Stanica va fi pastrat in functie pana in toamna, fiindca fara el, organizarea examenelor de capacitate si de bacalaureat de la finele anului scolar sunt in pom. PSD-ul nu se va atinge de Stanica, pentru cateva luni de acum inainte, fiindca daca ramane baza in inspectorul scolar general, Iulian Danilescu, va fi o adevarata harababura, cu examenele amintite. Este opinia fostului inspector scolar general, Viorel Botea, actualul presedinte al Partidului Miscarea Populara – filiala Braila, care a comentat acest subiect astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Botea a povestit ca pe vremea cand era inspector scolar general si si-a dat demisia, din motive politice, a lasat toata responsabilitatea pe umerii inspectorului scolar general adjunct, Romeo Mocanu, care era perfect capabil sa se ocupe de toate problemele ce tineau de invatamant – si acesta a fost si motivul pentru care acesta a fost pastrat in functie inca mult timp dupa aceea. “Logica a fost asa: nu-l dam pe Romeo Mocanu jos – de ce: ca ala stia sa faca examenele. Danielescu, nici macar atat nu stie! Acum, acelasi lucru este cu Stanica, fiindca daca-l pui pe Danielescu sa faca un examen, explodeaza judetul! Il lasa pe Stanica, il tine pana se termina examenele”, a spus Botea.

In plus, liderul PMP este de parere ca actualul sef al ISJ Braila activeaza mai mult la restaurantul Continental, decat la sediul institutiei pe care o conduce. Mai mult, Botea considera ca nici acum, Danielescu nu se pricepe sa organizeze examenele de capacitate si de bacalaureat: “Dar ce, acum se pricepe?! Asa ca acum se intampla la fel ca si cu Mocanu. Il lasa pe Stanica ca sa duca examenele pana in toamna, si atunci mai vad ei care-i miscarea, intelegeti? Si chestia cu proiectele e alta: noi am facut proiecte, cand ne-am dus acolo. Voi stiti ca nu mai este niciun proiect la Inspectoratul Scolar, in afara de cele pe care le-am facut noi? Noi eram o echipa, Mocanu facea niste treburi, eu faceam niste treburi, adica fiecare avea foarte profesionist pozitia lui”.

L-am intrebat pe profesorul Botea daca vrea sa insinueze ca actualul inspector scolar general nu face nimic, la conducerea ISJ, iar acesta a comentat: “Dar stati si voi la Continental (restaurantul “Continental” –n.r.), stati seara si urmariti, sa vedeti ce face. Pentru Bunea Stancu este foarte bun, cel mai bun inspector scolar general”.