Crin Antonescu, la Braila: USL nu se va reface; nu perioada vietii mele politice

P1060884

 “USL a insemnat un mare proiect,  in care am crezut, in care am investit tot ce aveam la momentul respectiv si pe care, cu toata sinceritatea, l-am crezut posibil” – este declaratia facuta astazi, la Braila, de  presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a a participat la festivitatea lansarii oficiale a candidatilor la alegerile europarlamentare pentru zona de Sud-Est a Romaniei, desfasurata la Sala Polivalentă „Danubius”, in prezenta a peste 2.500 de liberali din judetele Braila, Constanta, Tulcea, Vrancea, Buzau si Galati.

Antonescu a  mai spus ca si acum  crede ca ar fi fost o sansa extraordinara pentru Romania ca o asemenea mare alianta stanga-dreapta, cu un suport electoral si parlamentar substantial, sa construiasca pentru patru ani in Romania lucruri importante. “Este, intr-un anumit sens, cel mai mare proiect pe care l-am initiat si nu cred exista cineva caruia sa-i para mai rau decat imi pare mie ca el a esuat. Sigur, nu fac un concurs  de tanguiala cu domnul Ponta, pe la televiziuni, insa este regretabil pentru Romania ca aceasta sansa n-a putut fi fructificata.  Cred ca esential pentru esecul proiectului este nu atat faptul ca PSD, pe fond, nu s-a schimbat fata de 2004, ci ca Victor Pona, ca lider nou,  n-a putut, sau n-a dorit sa foloseasca si conjunctura si sprijinul extraordinar pe care eu si PNL  i l-am dat, pentru a putea folosi forta acestui partid intr-o directie corecta”, a spus Antonescu.

Intrebat daca mai vede posibila  refacerea USL, liderul liberal a declarat: „Pe durata vietii mele politice, nu. Dar sigur ca sunt acum la o varsta si eu stiu… poate domnul Boboc ( presedintele PNL Braila, Catalin Boboc – n.r.) poate apuca, stiu eu ce se va intampla… Dar in viziunea asta de opereta a domnului Ponta, << hai ca facem tot ce se poate>> – si asta e normal, ca e competitie, <<hai, poate-si rup gatul liberalii la europarlamentare si vin inapoi cu coada intre picioare>>…  Si daca s-ar intampla asa, ceea ce n-ar fi posibil, tot n-ar fi refacerea unui mare proiect”.