Deszapezirea municipiului a costat mai mult decat dublu, fata de factura deszapezirii pentru tot restul judetului

P1060614

*primarul Brailei, Aurel Simionescu, spune ca mare parte din bani s-a dus pe transportul zapezii in afara orasului

 

Deszapezirea in intreg judetul a costat mai putin de jumatate, fata de cea facuta intr-un singur oras: Braila. Este rezultatul suprinzator al unei simple comparatii facute in privinta sumelor platite pentru activitatile de deszapezire din primele doua luni ale aceastui an in judetul Braila. Mai exact, daca pentru curatirea de zapada a celor circa 900 de km de drumuri judetene s-au platit circa 2 milioane de Ron, sumele decontate de Primarie numai pentru deszapezirea municipiului sunt de circa 5,1 milioane Ron.

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a anuntat astazi valoarea la care s-a ridicat cheltuiala totala cu deszapezirea, cu mentiunea ca s-au taiat o parte din sumele pretinse de firmele de profil, atunci cand s-a considerat ca facturile erau “umflate”.

Intrebat cum isi explica discrepanta dintre costurile deszapezirii la nivel de municipiu si cele de la nivel de judet, Simionescu a explicat ca in judet nu a fost nevoie sa se transporte zapada in alta parte, asa cum s-a procedat in municipiu, pentru eliberarea cailor de acces.

 
)