Doi dintre elevii inspectorului scolar general al Brailei au picat simularea la Evaluarea Nationala

botea viorel8

*este informatia furnizata de fostul inspector scolar general al Brailei, Viorel Botea

 

Presedintele filialei Braila a Partidului Miscarea Populara, Viorel Botea, a acuzat astazi conducerea Inspectoratului Scolar Judetean ca ar fi dat informatii incorecte presei, legat de rezultatele la simularea Evaluarii Nationale. Botea a adus ca argument un articol din presa locala, in care se spune: “Pe ansamblu, promovabilitatea este de 60,4%, mult peste media nationala, de numai 48%. La nivelul judetului, au obtinut promovabilitati de 100%  trei colegii: <<Murgoci>>, <<Balcescu>> şi <<Aslan>>”.

Liderul local PMP a comentat, pe marginea acestui material: “Colegiul Balcescu are cinci elevi picati la matematica, documentele sunt publice, se vad la avizier. Din acesti elevi, doi sunt ai inspectorului scolar general; elevii dumnealui sunt picati la simulare”.

Intrebat daca acuza Inspectoratul Scolar ca a furnizat date false legate de simularea la  Evaluarea Nationala, Botea a spus: “Exact. Puteti sa verificati. Scrie in ziar acest lucru”.

La o minima verificare a articolului mentionat de fostul inspector scolar general se poate constata insa ca citatul invocat de acesta nu ii apartine actualului inspector scolar general, Iulian Danielescu, ci autoarei articolului – asadar, pana la proba contrarie, Danielescu nu poate fi acuzat ca ar fi dat informatii false.

Dincolo de  acest aspect, insa, ramane faptul ca doi elevi ai unui colegiu de prestigiu din judet, pregatiti chiar de inspectorul scolar general al judetului, nu au reusit sa obtina o medie de trecere la simularea Evaluarii Nationale.