“Fiul meu de 4 ani a plecat in mod voluntar de acasa si nu s-a mai intors”

Image2

*asta a spus politistilor braileni o femeie careia ii disparuse de acasa baietelul de numai 4 ani * ea a reclamat lipsa copilului abia dupa 16 ore din momentul in care l-a pierdut si nici macar nu stia cu ce era imbracat micutul * femeia a explicat ca n-a declarat disparitia mai devreme, fiindca n-a raspuns nimeni la telefonul Politiei si si-a inchipuit ca oamenii legii serbeaza pe 9 martie  Ziua Femeii * colac peste pupaza, baietelul are deja “activitate infractionala”, fiindca la 3 ani devasta mormintele prin cimitir si intra in atentia politistilor

 

O mama care a constatat disparitia baietelului sau de numai 4 ani, l-a cautat prin vecini, nu l-a gasit, s-a dus linistita la culcare si a anuntat politia abia a doua zi, dupa 16 ore de la momentul in care a constatat ca acesta lipseste. S-a intamplat in municipiul Braila, unde o tanara care a descoperit ca i-a disparut de acasa copilul la ora 16 a dupa-amiezii, pe data de 9 martie, a reclamat acest lucru la politie abia a doua zi dimineata. Mai mult, cand oamenii legii, care gasisera copilul, au intrebat-o de semnalmentele acestuia, femeia a dat informatii gresite despre hainele cu care era imbracat micutul. Tanara, care are acasa 7 copii si este insarcinata cu al 8-lea, sustine ca a sunat la politie de cu seara, dar nu raspundea nimeni, asa ca a lasat-o pe a doua zi si ca nu mai tinea minte cu ce era imbracat micutul din cauza ca era prea ingrijorata de soarta lui.

Femeia traieste impreuna cu concubinul sau si cei 7 copii, cu varste intre 1 si 13 ani, intr-o locuinta saraca de pe strada Calugareni. Ea a descoperit in cursul dupa-amiezii de 9 martie ca unul dintre baieti, in varsta de 4 ani, a disparut din fata casei, unde se juca de obicei. Tanara l-a cautat prin vecini si daca a vazut ca nu apare, s-a culcat, iar a doua zi dimineata, dupa 16 ore, a dat un telefon la politie si, spre stupefactia oamenilor legii, a anuntat ca fiul sau “a plecat in mod voluntar de acasa si nu s-a mai intors”. Politistii au instiintat-o ca gasisera un baiat cu o seara inainte, intr-o intersectie aglomerata, in partea celalalta a orasului si in conditiile in care acesta nu stia sa spuna unde locuieste sau cum il cheama, l-au dus  intr-un centru social, unde micutul a fost hranit si adapostit peste noapte. Culmea este ca atunci cand a fost intrebata de semnalmentele propriului fiu, femeia a dat informatii gresite.

Am intrebat-o astazi pe femeie de ce a asteptat  sa treaca noaptea, pentru a anunta ca i-a disparut copilul de 4 ani, iar aceasta ne-a explicat, senina, ca nu a raspuns nimeni la 112 in ziua disparitiei  baiatului si s-a gandit ca politistii sarbatoresc ziua de 8 martie, asa ca si-a vazut de treaba si a lasat sesizarea pe a doua zi. Cat priveste faptul ca nu-si amintea nici macar cu ce era imbracat copilul, desi sustinea ca l-a imbracat chiar ea, cu cateva minute inainte de disparitie, tanara ne-a explicat ca era in stare de soc si de aceea nu mai stia ce e cu ea.

O vecina a femeii, care cunoaste situatia familiei, ne-a declarat astazi ca, dupa parerea ei, tanara nu a reclamat mai devreme disparitia copilului fiindca are atat de multi, incat pur si simplu nu a observat lipsa unuia dintre ei.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, la cei 4 ani ai sai, micutul are deja o activitate infractionala, fiindca nu este pentru prima data cand fuge de acasa, iar la 3 ani a intrat deja in vizorul oamenilor legii, fiindca a devastat mormintele din cimitrul aflat in apropierea casei sale.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, s-a declarat revoltat astazi de acest caz si de faptul ca autoritatile de profil, in numele ideii generoase de a mentine micutii in sanul familiei, lasa copiii in grija unor astfel de parinti.

Astazi, asistentii de la Directia pentru Protectia Copilului au facut o ancheta sociala si au constatat ca familia traieste intr-o saracie lucie. Ei au adus mama si 4 dintre copii chiar in biroul primarului Simionescu, cu care au discutat despre posibilitatea primirii unor ajutoare, dat fiind ca mama a refuzat categoric sa-si lase vreunul dintre fii in grija statului. De asemenea, asistentii sociali au convins-o pe mama ca de acum inainte, sa duca micutii la un centru de zi, unde vor fi hraniti, ingrijiti si supravegheati, iar peste noapte, acestia se vor intoarce in familie.

)