Inundatii in Tepes Voda

s

Douasprezece gospodarii inundate, un drum acoperit de apa pe un sens de mers, fantani inecate cu mal si mai multe ha de teren arabil compromise din cauza baltirilor. Se intampla in comuna Movila Miresii, unde ploile din ultimele 48 de ore au facut ca in zonele mai joase ale satului apa sa urce pana circa 50 de centimetri si sa intre in case.

Vremea calda din ultima perioada, care a provocat topirea rapida a zapezii, precum si precipitatiile abundente din ultimele zile au facut ca in zona satului Tepes Voda, in cateva ore, nivelul apei sa creasca rapid la circa jumatate de metru. In mod normal, apa ar fi fost preluata de canalul de desecare, insa din cauza  ca acesta este colmatat, apa a intrat in sat, astfel incat 12 familii s-au trezit ca le-au fost inundate casele, iar curtile lor s-au transformat in adevarate lacuri. Oamenii si-au ridicat mobila pe boltari si si-au intins hainele si covoarele pe garduri. Primaria le-a adus  motopompe care au scos in cateva ore apa din case, insa in curti, aceasta inca are circa 30 de centimetri, iar  fantanile dau pe-afara

Autoritatile vor aduce abia luni in zona un utilaj, pentru a decolmata canalul de desecare, iar pana atunci, apa din gospodariile satenilor va fi scoasa cu motopompele.

Nici pe soseaua care face legatura intre Braila si Movila Miresii situatia nu este linistitoare, findca un sens de mers deja a fost acoperit de apa – si continua sa ploua.

Un echipaj al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost mobilizat la fata locului, pentru a ajuta echipele locale in interventiile pentru evacuarea apei.

Imagini din Tepes Voda, aici: