Legumicultorii se pregatesc sa scoata pe piata verdeturile pentru perioada Pastelui

images

Pregatiri febrile de Paste, in aceasta perioada, nu doar pentru oieri, ci si pentru proprietarii de sere si solarii. Legumicultorii braileni urmaresc cu mare atentie plantele pe care le produc in sere si se asigura ca acestea au toate conditiile sa creasca mari si frumoase, numai bune sa ia ochii clientilor, in saptamanile care vin. Ei spun ca de Paste, vanzarile cresc substantial si trebuie sa fie pregatiti sa faca fata cererii de produse naturale, fiindca de multe ori, clientii fideli nu mai asteapta sa ajunga cu recolta pe piata, ci le bat la poarta, ca sa o ia direct de la sursa.

Neculai Gavrila, din localitatea Varsatura, se ocupa de gradinarit de circa 30 de ani si se mandreste cu produsele sale naturale, care au gustul si savoarea legumelor crescute fara chimicale. El spune ca legumicultura este o meserie in care nu ai sarbatori si zile libere, insa ai bucuria de a oferi clientilor produse proaspete si gustoase, de Sarbatori. In aceste zile, nea Gavrila munceste pe branci in sera, fiindca acum cresc loboda, spanacul, ridichile, salata si ceapa pe care le va scoate pe piata in preajma Pastelui. Sobele sale inca duduie in sera unde se afla rasadurile, care sunt tinute la temperatura de 20 de grade Celsius. El nu neglijeaza niciun detaliu, pentru ca recolta sa fie de cea mai buna calitate – incepand de la calitatea pamantului si pana la sistemul in care iriga plantele, prin picurare.