Nazare ii cere premierului Ponta sa-l oblige pe Stancu sa discute cu prefectul Brailei

2nazare

Deputatul PDL de Braila Alexandru Nazare a facut astazi o declaratie politica in Parlament, pe tema lipsei de dialog intre autoritatile administratiei locale si noul prefect al judetului, Vasilica Vilcu. Mai exact, Nazare critica ceea ce el numeste spectacolul  demn de curtea scolii” care ii are ca protagonist pe presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, pe de o parte si prefectul Vilcu, pe de alta.

„Dupa o lunga perioada in care judetul Braila n-a avut prefect, intr-un final a fost numita doamna Vasilica Vilcu in functia de reprezentant al Guvernului in teritoriu. Am sperat, odata cu aceasta numire, ca lucrurile in administratia braileana vor intra pe un fagas normal. Insa se pare ca orgoliile capilor judetului sunt mai presus de interesele brailenilor. Astfel ca, dupa ce problema lipsei unui prefect a fost solutionata, brailenii sunt nevoiti sa asiste la un spectacol demn de curtea scolii: lipsa de dialog intre prefect si presedintele Consiliului Judetean.

Victimele acestui Razboi Rece intre institutii sunt cetatenii Brailei si judetul in ansamblul sau, care ramane blocat in lupta vanitatii dintre sefii judetului si a lipsei de dialog dintre acestia”.

In acest context, pe care parlamentarul PDL il considera a fi foarte grav, Nazare a gasit si solutia: el ii cere premierului Victor Ponta sa-i oblige pe liderii locali PSD Gheorghe Bunea Stancu si Aurel Simionescu sa colaboreze cu prefectul.

„E timpul ca autoritatile de la centru sa isi indrepte atentia catre ceea ce se intampla in judetul Braila.  De aceea, fac un apel la premierul Ponta sa ia atitudine, sa nu mai lase Braila la cheremul orgoliilor sefilor locali si sa transeze situatia cu care se confrunta acum judetul, pentru ca nu este suficient doar sa semnezi o hartie prin care numesti prefect la Braila; este nevoie de un acord in interiorul PSD, care sa ii oblige pe Bunea Stancu si Simionescu sa intre intr-un dialog civilizat cu reprezentantul Guvernului”, a spus Nazare.