Radu: Nazare se preteaza la un teatru ieftin, pentru a-l salva pe Danut Lungu

radu silviu14

*este opinia consilierului Silviu Radu, care reclama ca presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, nu-i respecta dreptul la contestatie, in privinta excluderii sale din partid si se grabeste sa incerce sa-l dea afara si din Consiliul Judetean

 

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare,  isi conduce dupa organizatia dupa propriile reguli si nu mai da dreptul membrilor acesteia nici macar la a face contestatie, atunci cand ei considera ca sunt tratati incorect. O spune consilierul judetean Silviu Radu, a carei excludere din partid a fost votata la finele lunii trecute, dar caruia, se pare, Nazare nu-i mai respecta nici macar dreptul statutar de a face contestatie. Mai concret, desi potrivit statutului partidului, Radu avea dreptul la o prima cale de contestatie pana pe data de 8 martie, PDL Braila a depus in data de 3 martie la Consiliul Judetean o adresa prin care, sub semnatura lui Nazare,  anunta ca Radu nu mai este membru PDL si cere excluderea lui din CJ.

Consilierul a depus astazi la partid contestatia privind excluderea sa si a fost uimit sa afle ca Nazare considera deja definitiva decizia si se grabeste sa-l dea afara din CJ.  Radu, care stie ca are dreptul la doua cai de atac, iar  parcurgerea lor dureaza circa 2 luni, ne-a declarat astazi ca niciodata nu s-au inregistrat in PDL Braila asemenea “incalcari grosolane” de statut si regulament.

“Astazi m-am dus sa depun contestatie la partid si am aflat cu surprindere ca PDL-ul a trimis inca de pe data de 3 martie la Consiliul Judetean o adresa prin care anunta ca eu nu mai sunt membru al partidului si ca am fost exclus. Astfel, se incalca statutul PDL si dreptul meu la contestatie, in termenele prevazute in statut. Mai exact, prima posibilitate de contestatie este la Comisia Judeteana de Statut, Integritate si Litigii, pe care o pot face in termen de 10 zile de la data primirii prin posta a instiintarii, dupa care aceasta trebuie sa-mi raspunda in 20 de zile; a doua cale de contestatie este la Comisia Nationala de Statut, Intergitate si Litigii, in termen de 10 zile de la primirea raspunsului Comisiei judetene, iar aceasta a doua comisie  trebuie sa-mi dea un raspuns in alte 30 de zile. De-abia dupa acest al doilea raspuns, decizia din interiorul partidului este definitiva, iar eu pot sa o atac in instanta”, ne-a spus Silviu Radu.

Intrebat cum isi explica faptul ca Alexandru Nazare este atat de grabit sa-l dea afara din Consiliul Judetean, Radu ne-a declarat: “Aceasta graba se poate explica fie prin faptul ca isi doreste sa schimbe majoritatea in CJ, fie ca se gandeste sa puna in oglinda cazul meu, cu cazul consilierului Danut Lungu – desi asemanarea este absolut fortata, fiindca suntem in doua situatii diferite. Cu alte cuvinte, probabil ca Nazare doreste sa se judece cu aceeasi moneda, ca sa-l scape de Danut Lungu de excluderea din Consiliu, pe principiul: <<Daca nu-l dau afara din CJ pe Silviu Radu, sa nu-l dea nici pe Danut Lungu>>. Daca pentru un singur om, din tot partidul, trebuie sa sacrificam pana si statutul si regulamentul PDL, sa ne batem joc de acestea, atunci inseamna ca omul ala are o valoare foarte mare! Este un teatru ieftin la care se preteaza, pentru a salva aceasta persoana”.