Senatorul Danut Mihai sesizeaza “dificultati de exprimare” la senatorul Boboc

Image3

Presedintele PC Braila, senatorul Danut Mihai, il ia peste picior pe colegul sau de Parlament, presedintele PNL Braila, Catalin Boboc. Intr-un text postat in aceasta seara pe o retea de socializare, Mihai isi exprima dubiile cu privire la faptul ca Boboc ar putea  intelege ce scrie intr-o decizie a Curtii Constitutionale, in conditiile in care acesta are dificultati in a-si exprima propriile idei. Liderul conservator raspunde astfel unui comentariu facut public de liberalul brailean, potrivit caruia grupul PC din Senat ar functiona ilegal. Mihai apreciaza ca astfel de declaratii sunt cu atat mai grave, cu cat Boboc nu este un simplu senator, ci ditamai presedintele Comisiei Juridice din Senat.

“Sunt in drum spre casa, de la reuniunea cu președinții comisiilor de producție (industrie), comerț și afaceri maritime ale parlamentelor tarilor din UE, care a avut loc ieri si azi la Atena. Aud ca in tara, mai tanarul meu coleg de la Senat, Catalin Boboc, a contestat, in calitate de presedinte al Comisiei Juridice, legalitatea grupului PC, al carui vicelider sunt de aproape un an.
Avand in vedere dificultatile cu care a motivat in limba romana de ce considera dumnealui ca grupul PC ar functiona ilegal, am serioase dubii ca dl Boboc poate intelege ce scrie, tot in limba romana, in decizia Curtii Constitutionale, care s-a exprimat deja pe aceasta tema: in rezumat, CC spune ca un grup parlamentar se constituie daca sunt alesi cel putin 7 senatori pe lista aceluiasi partid (PC a avut 8) si functioneaza cu acelasi numar minim de senatori, chiar daca intre timp au avut loc migrari inspre si dinspre PC. In acest moment, grupul PC intruneste numarul minim necesar pentru functionare. Curtea Constitutionala – si dl Boboc, presedinte al Comisiei Juridice, in calitatea sa de jurist, ar fi trebuit sa o stie – nu poate ingradi dreptul parlamentarilor de a se afilia oricarui grup politic doresc”.