Simionescu: O sa pun piciorul in prag, dar nu printr-o abordare extrema, ci cu un glas mai puternic

3

*asa intelege sa puna “piciorul in prag” social-democratul Aurel Simionescu, dupa acumularea unui numar mare de nemultumiri legate de modul in care liderii locali PSD sunt tratati de la centru

“Sunt multe lucruri care m-au nemultumit si ma nemultumesc, legat de niste lucruri care ar fi trebuit sa se intample la Braila si nu s-au intamplat si ne trage presa la raspundere, si noi dam din umeri” – este comentariul primvicepresedintelui PSD Braila, Aurel Simionescu, pe tema modului in care a fost numit prefectul judetului, fara ca liderii PSD locali sa fie informati macar. Simionescu admite ca modul in care se trece, la centru, peste conducerea judeteana PSD nu este deloc pe placul liderilor locali, mai ales ca presa braileana semnaleaza permanent astfel de situatii, iar ei nu au ce sa raspunda. In plus, Simionescu admite ca numirea prefectului – nominalizat de PC -, peste capul PSD-ului local, este doar ultima picatura in paharul nemultumirilor sale, ca lider de organizatie. Simionescu sustine ca si el, ca si presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este decis sa puna piciorul in prag, insa a infirmat ca ar fi dispus sa mearga pana la a-si da demisia din functia de conducere de la nivel judetean, asa cum a lasat sa se inteleaga Stancu ca se gandeste.

Intrebat ce intelege el prin „a pune piciorul in prag”, Simionescu a spus ca o sa-si manifeste nemultumirea, “dar nu ca la Targu Mures”. In ciuda insistentelor noastre, n-am reusit sa aflam decat ca liderul social-democrat n-are de gand sa recurga la o “abordare extrema” cand va pune piciorul in prag, ci ca, in opinia lui, problema trebuie rezolvata tot pe calea dialogului, dar „cu un glas mai puternic”… In orice caz, dincolo de glasul puternic, “nu ne dam demisiile, ca nu rezolvam nimic asa”, a concluzionat Simionescu.