Simona Draghincescu zice ca nu si-a pierdut-o cu Nazare. Independenta…

1463613_432889710145683_863691207_n

Simona Draghincescu are talentul de a vedea intotdeauna jumatatea plina a paharului. Partea buna a lucrurilor. Avantajele schimbarii.  Este o filosofie de viata  de nota 10, dar o filosofie politica de doi bani, atunci cand o folosesti, alternativ,  cand pentru a sustine ca esti cea mai tare din parcare, fiindca parcarea e goala (adica esti independent de directivele sefului de autobaza, fiindca tu iti esti singura sefa), fie ca esti cea mai tare din parcare, fiindca parcarea e plina (adica faci parte dintr-un parc de masini care, impreuna, pot muta muntii din loc). Simona a fost, rand pe rand, cand asa, cand asa, iar in ultima vreme, dupa o cursa de forta, de una singura, in care s-a  manifestat ca un (sofer de) TIR printre Matiz-uri, a condus in ultimul an avandu-l la bord, pasager, pe presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, iar mai nou – nu stim cat de nou  –  a tras pe dreapta si stationeaza oficial in parcarea democrat-liberalilor, cu acte in regula.

Acum, pe noi ne intereseaza mai putin prin ce parcari opreste temporar Simona Draghincescu, in drumul sau catre Primaria Brailei si ni se pare normal ca daca pe ruta PNL i s-a infundat (carburatorul), pe ruta PD la fel, daca  ruta PNTCD s-a dovedit si ea o fundatura, sa incerce acum o alta ruta, cea a PDL.

Evident ca n-a fost pentru nimeni o surpriza noua optiune politica a Simonei, fiindca, dupa cum va spuneam, apropierea dintre ea si Nazare n-a fost niciodata  ascunsa marelui public (cel putin nu publicului de pe FB, dovada numeroasele fotografii in care apar cei doi) – asadar, inscrierea ei in PDL este doar o confirmare oficiala a unei relatii de colaborare de notorietate. Si drept sa spunem, banuim ca daca n-ar fi fost candidatura ei pe listele PDL, nici n-am fi obtinut prea curand confirmarea oficiala a  inscrierii ei in partid, fiindca schema cu “independenta”  da mai bine la imagine.

Ce nu intelegem este de ce evita sistematic Simona sa spuna cand s-a inscris in PDL, dand din colt in colt, cu raspunsuri evazive, de genul “m-am inscris in PDL acum cateva zile”. Nu minte, dar nici nu spune clar adevarul. Cate  zile? Sa fie vreo 3, 5, 30, sau 365?

Ce ne amuza, pe de alta parte, este ca sustine ca nu si-a pierdut-o cu Nazare. Independenta.  Ca ea va ramane independenta, chiar daca a intrat in PDL. Ca a fi independent nu inseamna, neaparat, a fi apolitic.

Acum, ori ne ia de prosti, ori inca n-a inteles, dupa atatea experiente politice ratate, cu diverse partide, ca “independenta” si  calitatea de membru de partid nu merg mana in mana. Si mai ales cu un presedinte precum prietenul ei Alexandru Nazare, care da afara din partid tot ce misca fara voia lui. Si deocamdata, miscarile Simonei sunt pe placul lui, dar sa vedem cand aceasta o avea vreo zvacnire mai „independenta”, pentru care nu i-a cerut parerea, in prealabil… Asa cum s-a intamplat si cand a fost in PNL, si cand a fost in PD, si cand a fost in PNTCD…

Dat  fiind ca finalul experientei ei in PDL, dupa ce isi va manifesta de cateva ori “independenta”, il stim cu totii, ne amuza de pe acum gandul la ce va iesi din gura ei despre bunul ei prieten (actual) Nazare.

Pana atunci, insa, despre  Alexandru Nazare si PDL, numai de bine. Maximum “de bine”, dovada ca, dupa cum recunoaste Simona Draghincescu, i-ar fost greu sa-l refuze. Pe PDL…