Varujan Vosganian isi lanseaza maine o carte la Braila

varujan

Miercuri, 12 martie, la ora 17.00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” din Braila va vea loc lansarea volumului ”Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”, semnat de Varujan Vosganian.

Invitatii gazdelor vor fi prof. Evelina Dumitrascu, prof. Dumitru Anghel si conf. univ. dr. Zamfir Balan, care vor face scurte prezentari ale cartii amintite.

Liberalul Varujan Vosganian, fost Ministru al Economiei, este presedinte al Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. El a scris trei volume de poezie – “Samanul albastru” (1994), “Ochiul cel alb al reginei” (2001), “Iisus cu o mie de brate” (2005), precum si volumul de nuvele “Statuia comandorului” (1994).

Romanul “Cartea soaptelor” a fost distins cu numeroase premii in tara si strainatate,  fiind declarat bestsellerul anului 2013 in Armenia. De asemenea, pentru romanul amintit – considerat de critica “o epopee a secolului XX, ce prezinta identitatea poporului armean”- ,  Vosganian este propus anul acesta de catre Uniunea Scriitorilor din Romania la premiul Nobel pentru literatura.