Botea promite sa faca proiecte europene pentru toate primariile din judet

botea viorel 4

Presedintele filialei locale a Partidului Miscarea Populara, Viorel Botea, si-a propus ca intre 2014 si 2016, organizatia sa sa creeze in Braila peste 3.000 de locuri de munca. Varianta pe care o are in vedere liderul PMP pentru a reusi acest  obiectiv ambitios este una in care isi pune toata increderea: accesarea fondurilor europene. Mai exact, Botea anunta public ca organizatia sa are de gand ca in acesti doi ani sa intocmeasca proiecte europene pentru toate primariile din judet. Da, ati inteles bine, TOATE. Adica vreo 40. Si ne referim la proiecte diferite – pentru fiecare primarie, ce are nevoie comunitatea respectiva. Mai exact, Botea si se angajeaza ca, impreuna cu “echipa sa”, va incerca sa obtina fonduri europene pentru ca fiecare primar din judet sa-si vada visul (comunitar) cu ochii, indiferent ca acesta inseamna o retea de apa, una de canalizare, un excavator, o freza, o scoala noua sau o groapa de gunoi ecologica. Si asta nu e tot: liderul PMP nu scoate proiecte europene pe banda rulanta doar pentru primari, ci, in timpul liber, vrea sa-i faca oameni si pe intreprinzatorii particulari din judet, fiindca are de gand sa-i rezolve, pana in 2016, si pe cei din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

“Cu echipa pe care o avem, vom face tot ceea ce se poate ca in perioada 2014 -2016 sa accesam fonduri europene si proiecte pentru fiecare dintre primariile  brailene. Am discutat cu foarte multi oameni de afaceri care au intreprinderi mici. Aceste intreprinderi mici au nevoie de bani. Vom face tot ceea ce se poate, vom crea proiecte europene pentru dezvoltarea acestor intreprinderi mici si mijlocii. Deja am discutat cu cel putin 15 primari, care mi-au spus ce au nevoie: de exemplu, un primar are nevoie de un utilaj de deszapezire, ca sa stea omul linistit cand da ninsoarea.

Partidul Miscarea Populara va face aceste proiecte pentru primarii. Vreau astfel sa demonstram ceva: daca am facut ceva, toti ceilalti vor fi alaturi de noi. Pentru ca oamenii s-au obisnuit cu promisiuni. Observati ca noi nu promitem nimic.Vrem sa aratam ca exista un alt model economic de dezvoltare a Brailei, pentru ca acum, modelul economic de dezvoltare  a Brailei este urmatorul: vin banii la Consiliul Judetean, acesta ii da cum vrea el si primarii fac ce vor ei, cum le vine lor in minte. Noi, PMP, oferim un model de dezvoltare. Cei care doresc sa vina alturi de noi vor veni pe baza acestui proiect de dezvoltare. Noi nu vom promite ca <<Daca ne alegeti, va vom face asta!>>. Nu, noi spunem :<<Asta am facut!>>”, a declarat Botea.