Discutie cu scantei, pe tema finantarii de la buget a handbalului brailean

hadbal

Controversa in Consiliul Judetean Braila, pe tema finantarii handbalului local. Un proiect de hotarare privind alocarea sumei de 1,8 milioane lei de la buget pentru sprijinirea activitatii clubului de hadbal feminin HC “Dunarea” a iscat patimi si replici acide intre presedintele Consiliului, Gheorghe Bunea Stancu si consilierul PDL Alfredo Pascale.

Proiectul de hotarare prezentat astazi consilierilor judeteni viza sprijinirea clubului HC “Dunarea” cu 1,8 milioane de lei, in ideea ca prin performantele sale, acesta promoveaza imaginea Brailei la nivel national. Suma urmeaza sa acopere, printre altele, cheltuielile cu salariile, primele de joc, cazarea, hrana si transportul pentru meciurile in deplasare, precum si cheltuielile cu arbitrajele, cu medicamentele si materialele sanitare necesare clubului.

Consilierul Alfredo Pascale a cerut ca finantarea sa fie insotita de indicatori de performanta foarte clari, care sa garanteze ca rezultatele sportivelor aduc cu adevarat un plus de imagine judetului. In plus, acesta a intrebat de ce se concentreaza ajutorul oferit de CJ doar catre handbal, in conditiile in care sunt multe alte sporturi ce ar putea fi incurajate de catre autoritatile locale.

Presedintele Stancu a fost iritat de comentariile lui Pascale si i-a replicat  ca in proiectul de hotarare sunt deja precizate conditiile de finantare. De asemenea, seful judetului a declarat ca sunt ajutate acele cluburi care au solicitat fonduri si care sunt si capabile de performante care sa justifice alocarea de bani de la buget.

In final, consilierii au votat pentru alocarea sumei amintite clubului de handbal, cu mentiunea ca finantarea va fi oprita, daca nu se obtin rezultate sportive pe masura.

Precizam ca in Campionatul Ligii Feminine Nationale de handbal, editia 2013/2014,  aflat in plina desfasurare, HC Dunarea Braila a ocupat locul III, la finele anului trecut.