Dragomir: In cartierele sarace sau in satele brailene a ajuns o moda sa mergi la bar si sa dai la pacanele

P1070273

Deputatul PSD de Braila Marian Dragomir a participat in aceasta saptamana in Bucuresti,  la Grupul de presa BURSA, la o masa rotunda cu tema „Piata jocurilor de noroc, in pericol”.  El a fost invitat la aceasta dezbatere in calitate de initiator al Proiectului de lege privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Dragomir a exprimat la reuniunea amintita opinia ca „prin amplasarea pacanelelor in baruri, asocierea dintre jocul de noroc, alcool si tigari devine normala in randul celor care-si pierd timpul si viitorul. Putem spune ca viciile sunt la ele acasa, impreuna.  Proiectul de lege urmareste eliminarea acestei asocieri si stabilirea unui cadru organizat pentru desfasurarea acesor activitati. Astfel aparatele de tip slot machine se vor amplasa doar in cazinouri sau agentii apartinand Companiei Nationale Loteria Romana.

In Romania exista peste 12.000 de spatii unde se poate juca la pacanele, din care aproximativ 85% sunt reprezentate de baruri cu cel mult 5 aparate, pe care operatorul le amplaseaza in parteneriat cu proprietarul, in schimbul unei chirii sau comision ce reprezinta 35-50% din incasari.

In cartierele mai sarace din Braila, sau la sate, a ajuns o moda sa mergi la bar si sa dai la pacanele. Pe fondul influentei alcoolului sau starii de ebrietate, jucatorul, nefiind in deplinatatea actiunilor sale, scoate toti banii din buzunar, in speranta unor posibile castiguri. Dependentul de pacanele joaca la inceput banii din salariu, banii familiei, incepe sa se imprumute, fura din casa diverse lucruri pe care le vinde la preturi de nimic si in final, jocul devine singura lui lume. In cele mai grave cazuri, dependentul se asociaza in vederea furtului de lucruri, pentru a avea bani de joc.  Locul tinerilor este la scoala, universitate, serviciu si familie nu pe scaun in bar cu paharul de alcool in mana in fata pacanelelor”, este de parere Dragomir.