Liceenii braileni, supravegheati video in scoli

SIMIONESCU22

Tot mai multe unitati scolare din municipiu apeleaza la monitorizarea video atat a interiorul cladirilor in care functioneaza, cat si a curtii si a tuturor intrarilor. Numarul crescut al actelor de violenta intre elevi, dar si al celor carora le cad victima elevii la iesirea de la cursuri a determinat atat Municipalitatea, cat si conducerile unitatilor de invatamant locale sa ia decizia instalarii acestor  sisteme de supraveghere.

Initiativa este veche de ani de zile, insa, la inceput, daca administratia locala sustinea ideea, cadrele didactice nu erau chiar incantate. La acel moment, oficiali din Inspectoratul Scolar faceau chiar aluzie la faptul ca eventualele camere de supraveghere  ar fi filmat nu doar poznele elevilor, ci si intarziarile profesorilor, motiv pentru care nu erau privite cu ochi buni de toate cadrele didactice. In timp, insa, se pare ca si unii, si altii s-au convins ca monitorizarea video in scoli este necesara, astfel incat, pe langa unitatile de invatamant care si-au montat astfel de sisteme prin contributiile parintilor, cinci licee brailene au fost dotate, de curand, cu camere video prin finantare de la buget. Imaginile sunt urmarite, in paralel, atat de conducerile liceelor respective, cat si de politistii locali de la dispeceratul special amenajat pentru monitorizarea camerelor de vedere montate in scoli.

De asemenea, sunt la rand alte cinci licee in care urmeaza sa fie montate astfel de camere video, in baza unei finantari facute in comun de Consiliul Judetean si Consiliul Local Municipal.

Primarul Aurel Simionescu spune ca in cel mult doi ani, toate scolile din municipiu vor fi montorizate video de Politia Locala.