Premiera politieneasca: Haita de caini retinuta pentru cercetari, intr-un caz de omor din culpa

Image1(1)  Image2

Premiera in activitatea Politiei  romane: o intreaga haita de caini de la ferma zootehnica din localitatea braileana Albina  a fost retinuta pentru cercetari astazi, intr-un caz de ucidere din culpa. Mai exact, anchetatorii urmeaza sa ia probe de la cele peste 20 de patrupede, pentru a stabili daca acestea sunt cele care au mancat de viu un barbat, in urma cu o saptamana.

Zeci de politisti si mascati au descins in forta la ferma, au fugarit cainii, dintre care unii aveau aproape 60 de kg, pentru a-i tranchiliza si apoi, i-au incarcat in masini si i-au transportat la un padoc special amenajat. Inarmati cu pusti cu substante tranchilizante, politistii au alergat  dupa cele peste 20 de  namile, iar pe unele dintre acestea, chiar si ametite, abia au reusit sa le tina in frau doua persoane. Anchetatorii urmeaza sa ia probe de la fiecare patruped in parte, pentru a stabili daca  acestea sunt cele care au atacat si au omorat, in urma cu o saptamana, barbatul in varsta de 52 de ani din Insuratei, care trecea prin zona, in drum catre domiciliul sau.

Politistii au recurs la aceasta masura dupa ce, in ultima luna luna, au fost depistate in zona doua cadavre devorate de animale – prima fiind o femeie injunghiata care a fost mai apoi sfartecata de animale, iar cel de-al doilea fiind barbatul care a pierit chiar in coltii acestora.

Patronul fermei a cooperat cu politistii, insa  sustine ca este sigur de nevinovatia cainilor sai, pentru ca cei mai multi dintre ei sunt legati pe timp de noapte, iar ceilalti, care sunt lasati liberi, sunt animale blande.

Indiferent ca  analizele vor dovedi, sau nu, ca animalele sale sunt vinovate de decesul barbatului de 52 de ani, patronul fermei risca sa ajunga dupa gratii, pentru ca nu a luat masuri ca patrupedele agresive sa nu iasa de pe proprietatea sa.

In scurt timp, imagini de la descindere.