Profesorul Botea bate campii Baraganului si are senzatia ca rezolva probleme agricole

P1070105

Presedintele filialei locale a Partidului Miscarea Populara, Viorel Botea, a prezentat public, zilele trecute, o asa-numita “strategie pentru epoca post-Stancu”. Botea a declarat ca in opinia sa si a colegilor sai, la ora actuala, niciun partid politic din Braila nu are pregatita o astfel de strategie, astfel incat in momentul in care presedintele PSD, Gheorghe Bunea  Stancu, nu va mai fi la conducerea Consiliului Judetean, va ramane un gol administrativ, care va trebui umplut de cineva. Evident, in opinia lui Botea, PMP este singura formtiune locala capabila sa umple acel gol, astfel incat si-a pregatit si strategia pentru momentul mult-asteptat.

Si daca va intrebati, asa cum am facut-o si noi, care este strategia-minune, prin care PMP va face nu prune, ci va face sa curga lapte si miere in Braila, il lasam pe Botea sa o prezinte, punct cu punct:

1.”Se stie ca Braila are cateva elemente foarte importante si elementele  importante pe care le are Braila din punct de vedere economic  sunt: agricultura, care in momentul de fata merge foarte slab, deci segmentul agricol merge foarte slab datorita faramitarilor si insuficientei alocarii fondurilor”. Recunoastem ca noi, unii, n-am inteles ce are sula, cu Prefectura, adica, mai exact, ce treaba are (presedintele) CJ cu faramitarea agriculturii si insuficienta fondurilor alocate de la Ministerul Agriculturii acestui sector. Si n-am inteles nici ce ar putea face PMP, daca (prin absurd) reprezentantul sau va prelua conducerea Consiliului Judetean, ca sa rezolve problema faramitarii terenurilor din judetul Braila.

2 “Braila are si alte puncte tari – si punctele tari sunt zona de industrie si puncte in care trebuie alocate sume importante de bani, privind infrastructura”. Fara legatura cu sula si Prefectura, am preciza ca nu ni s-a explicat in ce fel va putea reprezentantul PMP, dintr-o pozitie de conducere la Consiliul Judetean, sa intareasca industria braileana, fleoscaita din epoci imemoriale, nu din “epoca Stancu”.

3. “Daca putem sa spunem in momentul de fata ca Braila este slab dezvoltata in acest moment, daca noi facem agricultura sa functioneze, daca noi incercam sa revitalizam industria grea – si ma refer la Promex, ma refer la Laminorul, daca noi am putea sa aducem fonduri europene, vom arata ca administratia locala, de fapt  si de drept, nu poate decat sa fie o frana in calea dezvoltarii brailenilor”.

De data aceasta, cu legatura cu sula si Prefectura, am spune: “Cum P….refectura mea vrea PMP sa revitalizeze industria grea, din fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean, cum ar putea sa revitalizeze Promexul si Laminorul, doar avand un reprezentant, fie el si Botea, in fruntea CJ?! Si cum P….refectura mea revitalizeaza Botea tot ce-i pica in mana, daca el singur, cu gura lui, spune: “vom arata ca administratia locala, de fapt  si de drept, nu poate decat sa fie o frana in calea dezvoltarii brailenilor”?!

Si o sa va marturisim de la acest punct incolo, nici nu am mai fost atenti la strategia PMP, fiindca am inteles ca Botea avea glume-n program.

“Daca noi facem agricultura sa functioneze, daca noi incercam sa revitalizam industria grea”?!

Daca voi v-ati reveni, ce bine ar fi!