Simionescu: Daca instanta va decide vinovatia lui Fudulaiche, ii voi cere demisia

fudulaiche3

“Nu il protejez pe fostul secretar al Primariei municipiului, dar nu pot sa-l concediez acum, pentru ca  este aparat de lege” – cam asta spune primarul Brailei, Aurel Simionescu, despre relatia sa cu secretarul autosuspendat al Municipalitatii, Mircea Fudulaiche (foto), despre care unii consilieri cred ca este protejat in mod de-a dreptul suspect  de edil. Intrebat astazi in legatura cu acest lucru, Simionescu, vadit deranjat de subiect, a declarat ca nu tine partea nimanui, insa drepturile functionarilor publici sunt protejate de lege si risca sa ajunga sa-i plateasca acestuia salariile din urma, daca il da afara fara o justificare foarte serioasa. In opinia edilului, faptul ca in urma unei neglijente a secretarului Fudulaiche au ars niste acte importante de la o tigara uitata aprinsa – ceea ce a dus, in final, la o pierdere de circa 5 milioane de euro din bugetul municipiului – nu este o justificare indeajuns de serioasa, atat timp cat vinovatia acestuia nu este consfintita de o sentinta definitiva si irevocabila. Si vorbim de o sentinta judecatoreasca pentru ca  pentru isprava respectiva – care a dus la pierderea unui proces, de pe urma careia finantarea alocata de UE pentru modernizarea Bulevardului Dorobanti a scazut cu 25% – a facut ca Mircea Fudulaiche, precum si directorul Directiei Juridice, Angelica Bratu, sa fie cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu.

Simionescu a precizat ca nu i s-a parut in regula faptul ca Mircea Fudulaiche (autosuspendat  din functie in luna aprilie 2013), a contestat in instanta decizia de sanctionare a sa cu 20% din salariu, pe o perioada de 3 luni, pentru fapta amintita. Asta cu atat mai mult, spune edilul, cu cat Bratu si Fudulaiche au fost sanctionati de catre Comisiile de disciplina din cadrul Prefecturii si Primariei Braila, nu de el, personal. Simionescu sustine ca i-a comunicat fostului secretar opinia sa in legatura cu contestatia facuta, insa era dreptul lui Fudulaiche sa faca acest demers, daca se considera nedreptatit.

Intrebat daca, in conditiile in care in urma procesului in care cei doi sunt implicati acum se va da o sentinta defavorabila acestora, va lua in calcul varianta renuntarii la serviciile lor, primarul a spus ca le va cere demisia si doar daca ei nu vor face acest gest, va lua in calcul varianta de a-i concedia.