ANL incepe in iunie, la Braila, amenajarea locuintelor pentru medicii rezidenti

Image1

Directorul general al ANL, Dumitru Nancu, a anuntat  in urma cu cateva minute la Braila ca la 1 iunie vor demara lucrarile de amenajarea a locuintelor pentru medicii rezidenti, in complexul din Soseaua Buzaului, din apropierea Spitalului Judetean. Dupa ce, in urma cu putin timp, consilierii judeteni au aprobat transferul imobilului respectiv catre Agentia Nationala pentru Locuinte si s-au alocat si fondurile necesare lucrarilor de reabilitare si reamenajare a acestuia, conducerea ANL da unda verde, acum, la deschiderea santierului.

“In Braila, ANL va demara un program pentru constructia de locuinte pentru medicii rezidenti – este vorba despre amplasamentul de pe strada Buzaului, preluat de ANL si bugetat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Noi speram ca la data de 1 iunie sa incepem lucrarile acolo. Ne-am stabilit un termen de finalizare a lucrarilor ambitios, as spune eu: undeva la sase luni si speram ca la sfarsitul lunii noiembrie, Consiliul Judetean sa repartizeze aceste locuinte catre medicii rezidenti. Aceasta este o prima etapa a programului, in care se vor incadra 24 de unitati locative, din care 8 sunt garsoniere, iar restul sunt apartamente cu 2 camere. Cea de-a doua etapa a programului o vom demara  la inceputel anului 2015 si va mai cuprinde inca un ansamblu de 24 de unitati locative”, a explicat Nacu, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia ceremoniei de semnare a contractului cu presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Precizam ca dupa finalizarea lucrarilor de renovare si reabilitare,  imobilul va fi transferat inapoi catre Consiliul Judetean Braila, care va finanta lucrarile edilitare din complexul amintit.