Chiru: In Muzeul Figurilor de ceara ar intra doar Tataia Lungu, ca in rest, toti sunt zero barat

P1070471

Consilierul judetean brailean Gheorghe Chiru (PNTCD) nu este deloc multumit de propunerile facute recent de consilierul Marian Capatana, pe tema posibilelor destinatii pentru cladirea monument  istoric din str. Polona nr. 14 (fosta casa Municipala de Cultura), recent renovata.

Sugestiile lui Capatana, privind infiintarea acolo a unui Muzeu al Figurilor de ceara, a unei Case a minoritatilor, a unei noi sectii a Muzeului Brailei sau  a unei Case a Artelor i se par niste “prostii”. Chiru ar merge mai degraba pe ideea avansata recent de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, privind infiintarea in acea cladire a unei filiale a Universitatii Bucuresti.

Chiru sustine ca cea mai fantezista propunere venita din partea lui Capatana este acea  a infiintarii Muzeului Figurilor de ceara si este de parere ca daca ar fi sa contina statuile personalitatilor locale, acesta ar avea un singur exponat, pe fostul prim-secretar PCR Anton Lungu: “In Muzeul ala de ceara poate sa intre doar Tataia Lungu, ca in rest, din punctul meu de vedere, sunt zero barat. Cine poate sa intre acolo? Ca vrem, sau nu vrem, Tataia ramane. Altceva, pe cine sa punem acolo, pe Fudulaiche?!

Trebuie folosita cladirea, ca s-au facut investitii acolo, trebuie folosita pentru o destinatie publica concreta, acolo se pot face laboratoare, sali de curs, daca intentia este sa se organizeze o filiala a Politehnicii chiar este interesant si concret. Adica sa facem ceva acolo, nu sa prindem muste… Nu ne permitem, pe vremurile astea, sa investim bani pentru prostii, da? Consider ca destinatia cea mai indicata, de utilitate publica, este aceasta cu invatamantul, pentru ca asa ceva chiar ne trebuie la Braila, fiindca se simte in comunitate lipsa unui centru universitar la Braila”.