Chiru: In topul politicienilor locali e Tataia, iar sub el, 25 de locuri sunt libere

P1070659

Liderul PNTCD Braila Gheorghe Chiru este de parere ca in politica braileana a ultimilor 25 de ani, doar fostul prim-secretar PCR Anton Lungu, cunoscut  drept “Tataia” se califica drept un personaj memorabil, iar restul oamenilor politici sunt nesemnificativi, ca valoare. Chiru a spus intr-o conferinta de presa ca face aceasta constatare cu tristete, fiindca personal, nu l-a apreciat pe Lungu ca persoana si nici convingerile acestuia de stanga, insa nu-i poate nega calitatile de gospodar, pe care le-a manifestat cat a condus judetul Braila. De aceea, liderul taranist este de parere ca daca s-ar infiinta un Muzeu al figurilor de ceara in Braila, singurul om politic care ar merita sa fie reprezentat in expozitie este Anton Lungu, iar locul tuturor celorlalti politicieni locali e la magazia Muzeului: “Singurul care intr-adevar isi are locul e Tataia Lungu, pentru ca era un om care a plecat de jos, s-a instruit pe parcurs si a devenit un administrator cu mana de fier. In raport cu ce vedem  astazi, e inegalabil – si o spun eu, care din punct de vedere al orientarii politice, sunt acum in zona opusa. Dar nu pot sa nu recunosc ca Tataia a fost o personalitate, fata de astia.

Uitati-va ca noi n-am avut un reprezentant la varf, un lider, un om care sa reprezinte interesele Brailei si sa devina ministru, sa aiba un cuvant de spus la Bucuresti, cum a fost Dan Nica la Galati, sau Dobre, care invartesc pe degete Galatiul ala. La noi nu am avut un lider care sa aiba drag de cei pe care-i reprezinta, ca pana la urma, si asta e ceva: mai frate, ma intorc intr-un loc unde, in afara de cei care ma contesta, sa am si oameni pe care ma bucur sa-i privesc in ochi, stiind ca am facut ceva pentru ei, pentru comunitate. La noi totul s-a invartit in jurul intereselor de grup, sa ne rezolvam interesele noastre.

In rest, au fost personalitati din Invatamant, din Sanatate, din Cultura, mai sunt oameni care au meritat respectul tuturor, generatii care au trecut pe la scoala si au invatat si au ajuns oameni mari, dar din zona politica, imi pare rau… De la Tataia, 25 de locuri libere si pe urma, prin tragere la sorti, pot intra pe acolo, prin magazie, pe la Muzeul Figurilor de ceara, doar asa, ca sa nu se spuna ca nu exista un reprezentant al fiecarei generatii; dar altfel, nu merita. Nu, pentru ca ne-am multumit cu toti sa ne balacim intr-o cloaca”.

Intrebat daca macar dintre femeile care au activat in esalonul 1 sau 2 in politica locala in ultimii 25 de ani, vede vreuna care sa fi avut cu adevarat anvergura, Chiru a spus ironic: “Ei… madam Stanescu (Didina Stanescu -n.r.), dragostea mea… “.