Cladire in ruina, transformata in Centru Comunitar pentru persoane defavorizate

wcentru comunitar2

O cladire in ruina, transformata intr-un centru comunitar pentru bunici si nepoti – este ceea ce se va intampla cu imobilul din municipiul Braila, din strada Anghel Saligny nr. 17, aflat acum intr-o avansata stare de degradare.

Intr-o perioada de 19 luni, cu o cheltuiala de circa 5 milioane de lei, aceasta va  avea o alta fata si va gazdui un centru comunitar in care se vor oferi servicii de formare profesionala, consiliere si indrumare pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca; sa va asigura o baza materiala pentru derularea unui program de tipul “scoala dupa scoala” pentru copii saraci si se va crea cadrul necesar pentru petrecerea timpului liber intr-un mod constructiv, pentru persoane  defavorizate.

Fiindca imobilul vizat este in paragina, vor  fi necesare lucrari de arhitectura, de consolidare, de instalatii sanitare si PSI, de instalaţii electrice, precum si lucrari la reteaua de alimentare cu apa, cea de canalizare, lucrari de instalaţii termice, gaze, climatizare. La finalul acestora, de Centrul Comunitar “Bunici si nepoti”, care va insuma 1.113 mp,  vor beneficia circa 350 persoane, dintre care 150 de adulti si 200 de copii.

Finantarea lucrarilor se va face din fonduri europene, iar bugetul proiectului este de 4.980.540,65 lei, din care contributia Municipalitatii va fi de 98.943,20 lei.